Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Sreda,
27. 2. 2013,
23.28

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Gregor Virant Alenka Bratušek

Sreda, 27. 2. 2013, 23.28

8 let, 1 mesec

Virant: Plagiator se mora umakniti iz politike, pa če se piše Bratušek ali kakorkoli drugače

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Zvestoba pomeni, da si zvest svojim prepričanjem, svojim vrednotam in svojim načelom. DL je zvesta v smislu, da je zvesta svojim principom, ne pa enemu Janši, pravi Gregor Virant.

Predsednik DL Gregor Virant je po izvolitvi Alenke Bratušek za mandatarko o možnostih za sestavo vlade dejal, da je mogoče, da dobimo novo vlado, če ne bo fig v žepih in če bo pripravljenost na kompromise in razumnost pri vseh pogajalcih.

"V ta pogajanja vstopamo brez fige v žepu" "Če bi gospo Bratušek izkoristili oziroma zlorabili samo zato, da bi nastavila hrbet in se pustila izvoliti, potem pa bi pet minut za tem rekli: 'Ni šanse, da se sestavi vlado', bi bilo to izrazito nekorektno. To bi bilo res zahrbtno. Tega ne bomo naredili. V ta pogajanja vstopamo brez fige v žepu, seveda pa pričakujemo razumne kompromise," je poudaril.

Dodal je: "Če bosta razum in pripravljenost na kompromise na strani vseh, če bosta državotvornost in misel na dobro za Slovenijo pri vseh, mislim, da se lahko dogovorimo, ni pa nobene garancije. Vlada je padla, garancije, da bo oblikovana nova, pa ni. Nič hudega. Tudi če se to ne zgodi, bomo šli junija na volitve. Karte se bodo na novo premešale in bo potem do poletja oblikovana vlada na podlagi svežega volilnega izida. Tudi to bi bilo dobro."

"V levosredinski koaliciji bo mogoče manj težav z odpiranjem ideoloških tem" Virant sicer meni, da bo "v tej levosredinski koaliciji mogoče manj težav z odpiranjem ideoloških tem, kar je bilo tako značilno za Janševo vlado", na drugi strani pa bo morala biti DL po njegovih besedah bolj pozorna na javnofinančna vprašanja, "torej da ne bi prihajalo do povečanja deficita in dodatnega zadolževanja".

Glede delovanja svoje stranke je Virant še dejal: "Državljanska lista je načelna stranka. Mi ne spreminjamo stališč za razliko od nekaterih drugih. Ta logika, da zvestoba pomeni to, da si vedno zvest nekemu političnemu liderju, recimo Janezu Janši, je sprevržena. Zvestoba pomeni, da si zvest svojim prepričanjem, svojim vrednotam in svojim načelom. DL je zvesta stranka v tem smislu, v smislu, da je zvesta svojim principom, ne pa enemu Janši."

Virant o plagiatorstvu: Za vse velja enako Dotaknil se je tudi očitkov, da naj bi bila magistrska naloga Bratuškove plagiat. Zaradi suma plagiatorstva je namreč Fakulteta za družbene vede, kjer je Bratuškova magistrirala, že sprožila preiskavo.

"Za vse velja enako. Če je nekdo plagiator, če se v predpisanem postopku na fakulteti ugotovi, da je prepisal diplomsko, magistrsko ali kakšno drugo nalogo, se mora iz politike umakniti. Velja za vsakogar, za vsakega poslanca in predsednika vlade, pa če se piše Bratušek ali kakorkoli drugače," je poudaril.

Ne spreglejte