Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 11. 2010,
13.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 11. 11. 2010, 13.28

8 let

Vlada razrešila državnega tožilca Roberta Stojka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Vlada je na seji razrešila soboškega okrožnega državnega tožilca Roberta Stojka, ki je v priporu zaradi utemeljenega suma korupcijskega kaznivega dejanja.

Kot je na novinarski konferenci po seji vlade povedal minister za pravosodje Aleš Zalar, je vlada sklep sprejela na tožilčev predlog. Minister je poudaril, da je celoten postopek od prijave na Komisijo za preprečevanje korupcije in do odločitve vlade o prenehanju funkcije trajal manj kot mesec dni. Zalar pozdravil sodelovanje vpletenih v preiskavi V tem postopku so po Zalarjevih besedah zelo dobro sodelovali protikorupcijska komisija, Nacionalni preiskovalni urad in pristojno državno tožilstvo. "Zdaj je seveda na tožilstvu in sodišču, da te postopke izpeljejo, ampak pomembno je, da je sistem hitro odreagiral na nepravilnosti, ki jih je tudi sam zaznal," je ocenil minister.

Stojko se je odpovedal službi državnega tožilca Vlada je v torek prejela Stojkovo pisno izjavo, da se s 6. novembrom odpoveduje službi državnega tožilca. Po določbi zakona o državnem tožilstvu državnemu tožilcu preneha funkcija, če se odpove službi državnega tožilca. Vlada je tako ugotovila, da Stojku z 9. novembrom, ko je prejela njegovo odpoved, preneha funkcija okrožnega državnega tožilca na Okrožnem državnem tožilstvu v Murski Soboti, piše v gradivu po seji vlade.

Na sojenju v zadevi "vstopnice" novi tožilec Na okrožnem sodišču v Murski Soboti se je medtem nadaljevalo sojenje trojici, obtoženi preprodaje kopaliških vstopnic v Termah 3000 v Moravskih Toplicah, s čimer naj bi družbo oškodovali za več kot 200.000 evrov. Namesto tožilca Roberta Stojka je tožilstvo zastopal tožilec Branko Murmayer.

Nekdanji državni tožilec Stojko je Boštjanu Sercu, Ervinu Železnu in Branku Ošlaju v obtožnici očital ponarejanje listin in zlorabo položaja. Zagovornika Serca in Železna sta danes opravičila svoja varovanca, češ da sta izostala iz zdravstvenih razlogov, predsednik senata Branko Palatin pa je napovedal, da ju bodo na prihodnjo glavno obravnavo, ki bo 9. decembra, privedli.

Ne spreglejte