Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 3. 2008,
14.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 18. 3. 2008, 14.50

8 let

Vodstvo RTV zadovoljno z rezultati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Generalni direktor Anton Guzej je poslovanje zavoda v letu 2007 ocenil kot uspešno v vseh pogledih, enako pa sta menila direktor radia Vinko Vasle in direktor televizije Jože Možina.

Po besedah obeh povprečna poslušanost in gledanost programov kaže, da je javnost z njimi zadovoljna. Leto zaključili z dobičkom Kot je povedal Guzej, so preteklo leto zaključili s 3,5 milijona evrov dobička, kar pomeni, da so poslovali uspešno v vseh pogledih. Tolikšen dobiček so po njegovih besedah dosegli kljub temu, da so za programske vsebine letos namenili za štiri milijone več sredstev kot leto poprej in kljub dejstvu, da se RTV prispevek ni zvišal že vse od leta 2004.

Višina naročnine ostaja ista Kljub temu se po Guzejevih besedah trend pozitivnega poslovanja ne more nadaljevati prav dolgo. V primeru, da se namreč RTV prispevek ne bo povišal, lahko po njegovih besedah pozitivno poslujejo le še kakšno leto, potem pa verjetno ne več. Inflacijski pritiski na vse vrste stroškov, ki jih ima zavod, so namreč veliki, zato so vse bolj v položaju, ko ne vedo, kako jih bodo pokrili.

"Višina naročnine ostaja ista že vse od leta 2004, medtem ko se ostali prihodki niso toliko povišali, da bi lahko še dolgo kompenzirali izpad. Glede na to je jasno, da bomo v prihodnje delali predvsem na tem, da se spremeni RTV prispevek," je dejal.

Guzej je še posebej zadovoljen s tem, da jim je uspelo lani zmanjšati stroške za zaposlene in izpeljati za dva milijona evrov več investicij, kot so načrtovali. Med pomembnejšimi investicijami je navedel vlaganja v nov parlamentarni program, ki naj bi dokončno zaživel aprila, uvedbo romskega programa ter vlaganja v radiodifuzijo in digitalno radijsko opremo.

"Javnost je z radijskimi programi zadovoljna" Direktor Radia Slovenija Vinko Vasle je povedal, da povprečna poslušanost radijskih programov kaže, da je javnost z radijskimi programi na splošno zadovoljna. Tako prvi program dnevno posluša 175.000 poslušalcev, Val 202 med 262.000 do 280.000 poslušalcev, tretji progam pa ima okoli 8000 rednih poslušalcev. Pri tem direktor radia posebej dobro ocenjuje poslušanost Radia Slovenija Internacional, ki je, kot je dejal, odkar je spremenil shemo, v kratkem času pridobil 8000 poslušalcev in ga dnevno posluša okoli 20.000 poslušalcev.

Ne spreglejte