Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 11. 2013,
6.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 6. 11. 2013, 6.38

8 let

Zamenjava Stepišnika zahtevna politična operacija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Koalicija bi lahko vprašanje morebitne rekonstrukcije vlade, negotova je predvsem usoda ministra za gospodarstvo Stanka Stepišnika, postavila na dnevni red po glasovanju o zaupnici, poroča Delo.

Delo "Če je bilo karkoli narobe, bo minister odgovarjal, a kot kaže, ni bilo," je predsednica vlade Alenka Bratušek pred dnevi odgovorila na vprašanje, kakšna bo usoda ministra Stepišnika, čigar podjetje Emo Orodjarna je prek družbe Corda Orodjarna uspešno kandidiralo na razpisu gospodarskega ministrstva. Toda koalicijske partnerice napovedujejo, da se bodo o tem še pogovorili, pogovori o morebitni rekonstrukciji pa bi bili na dnevnem redu po zaupnici naslednji teden, saj, kot piše Delo, gre za politično zahtevno operacijo. Minister Stepišnik velja za "Jankovićevega človeka", zato bi njegov odhod povzročil nove pretrese v poslanski skupini PS.

Nadzorni svet Zavarovalnice Triglav je nameraval obravnavati razloge, zakaj je Triglav izgubil možnosti za nakup hrvaške zavarovalnice Croatia in kdo je za to kriv, a sestanka ni bilo. Člane nadzornega sveta je predsednik Matej Runjak v zgodnjih jutranjih urah obvestil, da seja ni bila pravilno sklicana, zato jo je preklical.

Dnevnik Tožilstvo je pozabilo predlagati podaljšanje pripora za morilca ljubljanskega zlatarja. Mojca Furlan - Rus v Dnevniku piše, da so zaradi umora ljubljanskega zlatarja Antona Paplerja v ponedeljek na 17 let zapora ponovno obsodili 24-letnega Novomeščana Sandija Prešerna, a so mu, ker je tožilka pozabila predlagati podaljšanje pripora, pazniki po razsodbi odklenili lisice in je lahko mirno odkorakal na prostost. Včeraj so pripor sicer spet odredili, Prešerna pa so policisti prijeli zvečer.

Finance Mercatorjeva milijarda dolgov je načeloma že reprogramirana za šest let. To je bil pogoj Agrokorja za nakup. A ta se po informacijah Financ še vedno pogaja s financerji prevzema. Šef Agrokorja Ivica Todorić naj bi denar za prevzem najboljšega soseda iskal pri bankah, v igri pa naj bi bile poleg EBRD še Deutsche Bank ter ruski Sberbank in VTB banka. Pogajanja s financerji naj bi bila v sklepni fazi.

Večer Leto dni po uničujočih poplavah je škoda v domovih v glavnem sanirana, čeprav so številna stanovanja še vedno preveč vlažna. Večina prizadetih se spominja truda humanitarnih organizacij, tudi občin, predvsem pa pomoči prijateljev, sorodnikov in znancev, ljudje pa se jezijo predvsem na državo, ki od njih zahteva račune za opravljeno delo, če želijo pridobiti državno pomoč.

Ne spreglejte