Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 9. 2015,
18.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Milan Brglez Alenka Bratušek Jani Möderndorfer

Torek, 8. 9. 2015, 18.51

8 let

"Zavezniki" Alenke Bratušek od jutri brez članstva v delovnih telesih državnega zbora

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Predsednik državnega zbora Milan Brglez je po obvestilu Alenke Bratušek, da je Jani Möderndorfer izstopil iz poslanske skupine, ugotovil, da poslanske skupine ZaAB ni več.

Kot je zapisal v sporočilu za javnost, z jutrišnjim dnem, ko preneha delovanje poslanske skupine, poslanki poslanske skupine Zavezništva Alenke Bratušek Alenka Bratušek in Mirjam Bon Klanjšček ostajata brez članstva v delovnih telesih državnega zbora.

"Glede dosedanjih dveh namestniških mest v preiskovalnih komisijah ter mesta predsednice delovnega telesa pa stanje ostaja nespremenjeno do odločitve DZ o spremembah v sestavi posamezne preiskovalne skupine oziroma seznanitve DZ z dejstvom, da je predsednici delovnega telesa zaradi prenehanja članstva v poslanski skupini ta funkcija prenehala," je v sporočilu za javnost zapisal predsednik državnega zbora Milan Brglez.

Ohranila pa se bodo članstva v skupinah prijateljstva ter v drugih oblikah dela v DZ, ki niso vezana na članstvo v poslanski skupini.

Kaj to konkretno pomeni? Alenka Bratušek od jutri ne bo več članica teh delovnih teles državnega zbora:

– komisije za nadzor javnih financ, – odbora za finance in monetarno politiko, – odbora za gospodarstvo, – preiskovalne komisije za ugotavljanje politične odgovornosti nosilcev javnih funkcij pri investiciji v blok & TE Šoštanj.

Do odločitve državnega zbora še naprej ostaja namestnica člana v preiskovalni komisiji o ugotavljanju zlorab v slovenskem bančnem sistemu ter ugotavljanju vzrokov in odgovornosti za že drugo sanacijo bančnega sistema v samostojni Sloveniji. Bratuškova bo ohranila članstvo v skupinah prijateljstva s Španijo in Veliko Britanijo ter Luksemburgom, katere predsednica je.

Mirjam Bon Klanjšček je samo še danes članica v teh delovnih telesih državnega zbora: – odboru za delo, družino, socialne zadeve in invalide, – odboru za infrastrukturo, okolje in prostor, – odboru za kulturo, – preiskovalni komisiji o ugotavljanju zlorab v slovenskem bančnem sistemu ter ugotavljanju vzrokov in odgovornosti za že drugo sanacijo bančnega sistema v samostojni Sloveniji, – nacionalni skupini Interparlamentarne unije v državnem zboru.

Bon Klanjškova do odločitve državnega zbora še naprej ostaja predsednica odbora za izobraževanje, znanost, šport in mladino, ohranja pa članstvo v skupini prijateljstva z Azerbejdžanom, katere predsednica je, in skupini prijateljstva z Italijo in Venezuelo.

Iz spletne strani DZ je razvidno, da tudi Jani Möderndorfer ni več član nobenega delovnega telesa, ostaja pa namestnik člana preiskovalne komisije za ugotavljanje politične odgovornosti nosilcev javnih funkcij pri investiciji v blok & TE Šoštanj.

Ne spreglejte