Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
24. 10. 2020,
14.34

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

15

Natisni članek

okužba COVID-19 Koronavirus Anže Logar

Sobota, 24. 10. 2020, 14.34

3 leta, 6 mesecev

Zunanji ministri baltskih držav po srečanjih z Logarjem v samoizolaciji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

15

Anže Logar | Zunanji minister Anže Logar je bil v petek pozitiven na testiranju na novi koronavirus. | Foto STA

Zunanji minister Anže Logar je bil v petek pozitiven na testiranju na novi koronavirus.

Foto: STA

Zunanji ministri vseh treh baltskih držav so od danes v samoizolaciji po tem, ko so se ta teden srečali s slovenskim zunanjim ministrom Anžetom Logarjem, pri katerem so v petek potrdili okužbo z novim koronavirusom.

Estonski zunanji minister Urmas Reinsalu, latvijski zunanji minister Edgars Rinkevičs in litovski zunanji minister Linas Linkevičius se sicer počutijo dobro, a druge podrobnosti o njihovem zdravju niso znane, poroča STA. Portal estonske javne radiotelevizije ERR News je poročal, da se je Reinsalu na okužbo testiral v petek in da rezultata še ni prejel. Z Logarjem, ki je bil minuli teden na turneji v regiji, se je srečal v torek.

Na družbenih omrežjih je Reinsalu sporočil, da bosta v samoizolaciji tudi njegova kolega iz Latvije in Litve, tako da bodo imeli "baltsko karanteno namesto baltskega mehurčka". S slovenskega zunanjega ministrstva so v petek sporočili, da je bil zunanji minister Anže Logar na petkovem rutinskem testu za novi koronavirus pozitiven in da za zdaj nima simptomov bolezni covid-19. V skladu s priporočili NIJZ bodo minister in njegovi ožji sodelavci, ki so bili z njim v stiku, od petka naprej v desetdnevni samoizolaciji.

Anže Logar
Novice Zunanji minister Logar okužen z novim koronavirusom

Logar v četrtek končal turnejo po baltskih državah, v petek je bil pozitiven

Logar je v četrtek v Litvi končal turnejo po baltskih državah, ki jo je v torek začel v Estoniji in nadaljeval v Latviji. STA med drugim poroča, da so okužbo z novim koronavirusom danes potrdili pri poljskem predsedniku Andrzeju Dudi, in to le nekaj dni po tem, ko se je vrnil iz estonske prestolnice Talin, kjer se je v ponedeljek udeležil investicijskega foruma. Ni sicer še jasno, kje se je Duda okužil, a se je na forumu srečal z estonsko predsednico Kersti Kaljulaid in bolgarskim predsednikom Rumenom Radevom.

Estonska predsednica je na Facebooku sporočila, da je bila na testu negativna po tem, ko se je v petek vrnila iz Francije. Radev je skrajšal svoj obisk v Talinu in se že v torek vrnil v Sofijo, kjer je v samoizolaciji, potem ko je bil v Bolgariji v stiku z okuženo osebo, poroča STA.

Infekcijska klinika Ljubljana, covid-19, koronavirus
Novice Nov rekord: skoraj dva tisoč novih okužb, umrlo še 19 bolnikov

 

Ne spreglejte