Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 3. 2013,
15.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Alenka Bratušek

Nedelja, 24. 3. 2013, 15.46

8 let

Blic o Bratuškovi: Premierka v mini krilu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Alenka Bratušek je potrebovala razmeroma malo časa, da je sestavila novo vlado. Še pred nekaj tedni se je to zdela misija nemogoče. Deležna je bila tudi številnih provokacij, piše srbski Blic.

Bratuškova uspeh pripisuje sposobnosti doseči politični kompromis, ki pa je, kot poroča srbski medij, njen nekdanji šef Zoran Janković ni imel oziroma ni želel imeti. Jankovićeva afera politično breme za Bratuškovo Janković, župan Ljubljane, je v sredo, ko je bila potrjena vlada Alenke Bratušek, podal svojo odstopno izjavo. Šlo je za formalno dejanje, saj je bila njegova funkcija do takrat zamrznjena, vodenje stranke pa je prevzela Bratuškova. Jankovićeva korupcijska afera je bila sicer po pisanju Blica za Bratuškovo politično breme, zato se je odločil, da z odstopom dokaže, da se je ogradil od državne oblasti. Uspešna provokacija Pred prevzemom mandata se je Bratuškova soočila s številnimi provokacijami. Kot eno izmed njih Blic omenja zapis na Twitterju stranke SDS, v katerem so izjavili, da bo mandat Bratuškove trajal premo sorazmerno z dolžino njenega krila. Ob tem so zapisali, da je bila provokacija očitno uspešna, saj je Bratuškova na izredno sejo, kjer so poslanci potrjevali vlado, prišla v hlačah, ne v krilu. Bratuškova je ob zaprisegi med drugim dejala, da se nova vlada ne bo ukvarjala s tem, kar je bilo, niti ne bo rušila tega, kar je bilo doseženo. Njihov pogled bo usmerjen v prihodnost. Poudarila je tudi, da se zavedajo, da so pred njimi težki časi in trdo delo ter da menjava vlade sama po sebi ne pomeni, da se je Slovenija rešila iz težav, v katerih je.

Te besede bi težko slišali iz ust Zorana Jankovića, za katerega je bil Janez Janša zaprisežen politični sovražnik. Za Bratuškovo bo moral biti bolj kot politični prepiri pomemben primanjkljaj v slovenskem proračunu, še piše srbski medij.

Težave s plagiatom V svojem prispevku o naši mandatarki pa se je Blic dotaknil tudi suma plagiata. Kot so zapisali, je bila del igre okoli sestavljanja nove vlade tudi vest o plagiatu magisterija Bratuškove. V medijih se je pojavila obtožba, da je Bratuškova v besedilu brez vira navedla besede iz znanstvenoraziskovalnega dela Martine Trbanc, na koncu pa je v seznamu literature, namesto M. Trbanc zapisala M. Trmanc, pri čemer je Bratuškova pojasnila, da je šlo za tiskarskega škrata.

Ne spreglejte