Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 4. 2024,
17.17

Osveženo pred

3 tedne, 3 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,68

Natisni članek

medvrstniško nasilje Francija

Petek, 5. 4. 2024, 17.17

3 tedne, 3 dni

Na poti iz šole so ga pretepli vrstniki, dan po okrutnem napadu 15-letnik umrl v bolnišnici

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,68
Spolne zlorabe otrok, žalost, otrok, nasilje | Napadli so ga na poti iz šole.  | Foto Shutterstock

Napadli so ga na poti iz šole.

Foto: Shutterstock

Francijo te dni pretresata odmevna primera medvrstniškega nasilja pred šolami, v katerih je po okrutnem skupinskem napadu 15-letni dijak danes umrl, 14-letna učenka pa je bila zaradi hudih poškodb v komi. Francoski predsednik Emmanuel Macron je v odzivu obljubil nepopustljivost do vseh oblik nasilja.

Zaradi poškodb je danes umrl 15-letni dijak tretjega letnika Shamseddin, ki ga je po odhodu z njegove srednje šole v delavskem predmestju Viry-Chatillon 20 kilometrov južno od prestolnice Pariz v četrtek popoldne preteplo več najstnikov, ki so nato pobegnili.

Državni tožilec v Evryju Grégoire Dulin je danes povedal, da ga je hudo poškodovanega našel mimoidoči na ulici v bližini njegove šole. Z reševalnim vozilom so ga zaradi srčnega zastoja odpeljali v bolnišnico, kjer so ga zvečer operirali, a je danes zgodaj popoldne umrl, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Storilcev še niso našli, preiskava pa se osredotoča na "umor in skupinsko nasilje v bližini šole", je povedal državni tožilec. Dodal je, da želijo ugotoviti okoliščine omenjenih kaznivih dejanj in omogočiti aretacijo storilcev.

Nasilen napad se je zgodil samo dva dni po tem, ko so trije najstniki v delavski četrti obmorskega mesta Montpellier na jugu Francije v torek pred njeno šolo napadli in pretepli 14-letno Samaro, ki je bila zaradi hudih poškodb nekaj časa v komi.

Nasilje nad ženskami. Posilstvo. Spolno nadlegovanje
Novice Vrstniki v Franciji brutalno pretepli 14-letnico

Francoski predsednik Macron je že pred novico o smrti 15-letnika med obiskom osnovne šole v Parizu danes v odzivu zagotovil, da bodo nepopustljivi do vseh oblik nasilja. Šole morajo "ostati zatočišče pred nebrzdanim nasiljem med našimi najstniki," je poudaril.

Jean-Marie Vilain, župan pariškega predmestja Viry-Chatillon, pa je obsodil "skrajno nasilje, ki postaja nekaj vsakdanjega".

Ne spreglejte