Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 4. 2024,
9.28

Osveženo pred

1 teden, 5 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,94

Natisni članek

zabava hrup Milano

Sobota, 20. 4. 2024, 9.28

1 teden, 5 dni

V Milanu razburja napoved ukrepov za omejitev nočnega življenja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,94
Milano | Gostinci se bojijo, da bodo zaradi omejevalnih ukrepov izgubili stranke, protestirajo pa tudi lastniki trgovin. | Foto Reuters

Gostinci se bojijo, da bodo zaradi omejevalnih ukrepov izgubili stranke, protestirajo pa tudi lastniki trgovin.

Foto: Reuters

Oblasti v Milanu želijo omejiti preživahno nočno življenje. Med drugim bo med 17. majem in 4. novembrom v nekaterih priljubljenih predelih mesta po polnoči prepovedana prodaja pijače in hrane za s seboj, vključno s sladoledom. S tem želijo preprečiti, da bi gostje kalili nočni mir. Napovedani ukrepi so pri številnih deležni neodobravanja.

V skladu z odlokom, ki bo veljal v 12 predelih mesta z veliko gostoto lokalov, se bodo morali tisti z mizami na prostem zapreti najkasneje do 00.30, ob koncih tedna in ob praznikih pa do 1.30 zjutraj. Ulične stojnice bodo morali zapreti že ob 20. uri, s čimer naj bi preprečili zbiranje ljudi v nočnem času.

"Noro: milanski župan napoveduje vojno sladoledu" se je glasil naslov članka o novih pravilih v časniku Il Giornale. Ukrepi bodo med drugim veljali za sosesko Navigli, ki velja za priljubljeno večerno zbirališče mladih, pa tudi v drugih med mladimi priljubljenimi soseskami v tem mestu na severu Italije.

Gostinci in lastniki trgovin protestirajo

Gostinci se bojijo, da bodo zaradi omejevalnih ukrepov izgubili stranke. Poleg tega menijo, da ti ne bodo pomagali pri ohranjanju nočnega miru, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Protestirajo tudi lastniki trgovin, ki so nezadovoljni predvsem zaradi omejevanja prodaje hrane in pijače za s seboj, saj bo prodaja vseh vrst hrane in pijače, alkoholne in brezalkoholne, prepovedna od polnoči do 6. ure zjutraj.

Generalni sekretar podjetniškega združenja Confcommercio v Milanu Marco Barbieri meni, da bo ukrep prizadel državljane, turiste in podjetja, saj po polnoči "ne bo več mogoče prodati sladoleda ali steklenice vode za s seboj", poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Domačini ne morejo spati

Milanski župan Giuseppe Sala ga je v odgovoru povabil, naj pride za nekaj ur v njegovo pisarno in si ogleda na stotine prijav državljanov, v katerih ga pozivajo, naj jim zagotovijo miren nočni počitek. "Ne gre za modno muho, temveč za potrebo mnogih," je poudaril.

"Ne spreminjamo pravil vesolja, ampak postavljamo zelo majhne omejitve, zato bomo s tem nadaljevali. Seveda s popravki, če se moramo pogovarjati o sladoledu, pa bomo naredili tudi to," je dodal.

Ansa ob tem še navaja, da imajo lastniki trgovin in lokalov dvajset dni časa, da glede ukrepov oblikujejo svoje pripombe in zahteve.

Como
Trendi Po Benetkah vstopnino načrtujejo tudi pri jezeru Como
Ne spreglejte