Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 10. 2023,
7.47

Osveženo pred

8 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,01

Natisni članek

žrtve nesreča nesreča Benetke

Četrtek, 5. 10. 2023, 7.47

8 mesecev, 1 teden

V nesreči pri Benetkah umrla noseča Hrvatica, z možem sta bila na medenih tednih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,01
Prometna nesreča pri Benetkah | Umrlo je 21 ljudi, 18 jih je bilo poškodovanih.  | Foto Luigi Brugnaro/X

Umrlo je 21 ljudi, 18 jih je bilo poškodovanih.

Foto: Luigi Brugnaro/X

V tragični nesreči, ki se je v torek zgodila v bližini Benetk, je bila med 21 umrlimi ljudmi tudi 24-letna Antonela Baković iz Hrvaške, ki je bila z možem na poročnem potovanju. 24-letnica je bila noseča. Njen mož, 24-letni Marko, se zdravi na intenzivni negi, njegovo stanje pa je stabilno, poročajo hrvaški mediji.

Noseča Antonela Baković je umrla v grozljivi prometni nesreči, ki se je v torek zvečer zgodila v bližini Benetk, njen mož Marko Baković, prav tako star 24 let, pa je na intenzivni negi v bolnišnici. Gre za mlad zakonski par iz Splita, njuno identiteto pa je potrdil italijanski časnik Corriere della Sera.

Poročila sta se pred približno dvajsetimi dnevi, na poročno potovanje pa sta odpotovala v Benetke. Hrvaški Index piše, da je bila Splitčanka Antonela v petem mesecu nosečnosti. Njen mož Marko je na intenzivni negi, njegovo življenje je bilo ogroženo, a je trenutno zdravstveno stanje stabilno.

Identificirali so vse žrtve nesreče 

Poleg hrvaške državljanke je umrlo še 20 ljudi, 18 pa jih je bilo poškodovanih. Pristojni so identificirali vse žrtve, so v sredo zvečer sporočile beneške oblasti. Kot so dejali, je bila identifikacija zahtevna, saj številni potniki pri sebi niso imeli dokumentov.

V nesreči so umrli devet Ukrajincev, štirje Romuni, trije Nemci, italijanski voznik, dva Portugalca, južnoafriški državljan in hrvaška državljanka, je sporočil tiskovni predstavnik beneškega župana Luigija Brugnara.

Avtobus zgrmel v prepad, globok deset metrov 

Nesreča se je zgodila v torek okoli 19.45 v mestu Mestre, devet kilometrov od središča Benetk. Avtobus s turisti je zadel v odbojno ograjo na nadvozu, nato pa se prevrnil in zgrmel v prepad, globok deset metrov. Na avtobusu je bilo okoli štirideset italijanskih in tujih turistov, ki so se vračali z obiska Benetk v kamp, ​​kjer so bili nastanjeni.

Iz še neugotovljenega razloga je vozilo, ki je peljalo po mostu, zadelo varnostno ograjo in pristalo v prepadu v bližini železniške proge med Mestrami in Marghero, mestoma v Benečiji.

"Avtobus se je prevrnil. Trk je bil strašen, saj je padel z več kot desetih metrov," je novinarjem na prizorišču povedal poveljnik beneških gasilcev Mauro Luongo.

Nesreča
Novice Apokaliptični prizor pri Benetkah: med mrtvimi tudi tuji državljani #video
Prometna nesreča v Mestrah
Novice Tragična nesreča pri Benetkah, umrlo 21 ljudi
Ne spreglejte