Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 11. 2021,
21.44

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

COVID-19 gasilci Indija bolnišnica požar

Sobota, 6. 11. 2021, 21.44

2 leti, 6 mesecev

V požaru v indijski bolnišnici umrlo enajst covidnih bolnikov #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

V požaru v indijski bolnišnici je na oddelku za zdravljenje bolnikov s covid-19 umrlo 11 ljudi, poročajo tuji mediji. V zadnjih mesecih je v Indiji prav v bolnišnicah za bolnike s covid-19 v požarih umrlo že več ljudi. 

V enoti intenzivne nege v indijski bolnišnici Ahmednagar v zvezni državi Maharaštra so zdravili najmanj 20 bolnikov v času, ko je okoli 11. ure izbruhnil požar. Večina bolnikov je bila starejših od 60 let. Umrlo je 11 ljudi, šest oseb je poškodovanih. 

Prostor, ki so ga zgradili pred kratkim prav z namenom zdravljenja covidnih bolnikov, je v celoti pogorel, vzrok za požar pa ni znan. Po prvem ogledu kraja požara bi lahko bil kriv kratek stik v pretvorniku, ki nadzoruje oskrbo s kisikom, morda je bil kriv monitor za frekvenco ventilatorja ali pa pokvarjen klimatski sistem, ki je povzročil kratek stik in požar. 

Predsednik vlade Uddhav Thackeray je že zahteval preiskavo in pregled varnostnih razmer v tej bolnišnici, ki se nahaja 250 kilometrov od Mumbaja, glavnega mesta zvezne države Maharaštra. Preiskovalci imajo teden dni časa, da ugotovijo točen vzrok požara, je še sporočil Thackeray.

Dogodek so zabeležili pod oznako povzročitev smrti iz malomarnosti, je sporočil policijski komisar Deepak Pandey, minister za varuhe Ahmednagarja Hasan Mushrif pa je opozoril, da je vlada bolnišnicam že večkrat naročila, naj opravijo revizije. "Kljub temu se je zgodil tak dogodek. To je zelo žalostno" je dejal. 

Vodja gasilske enote je po pregledu požarne varnosti zatrdil, da so bili gasilni aparati na svojih mestih. Osebje bolnišnice je za gašenje uporabilo dva gasilna aparata, a zaman, je še dejal. | Foto: Reuters Vodja gasilske enote je po pregledu požarne varnosti zatrdil, da so bili gasilni aparati na svojih mestih. Osebje bolnišnice je za gašenje uporabilo dva gasilna aparata, a zaman, je še dejal. Foto: Reuters

V Indiji so v zadnjih mesecih zaradi velikega števila obolelih s covid-19 v zdravstvu razmere kritične. Med aprilom in majem je v bolnišnicah tam izbruhnilo že več požarov. V Gudžaratu je umrlo najmanj 16 bolnikov s covid-19 in dve medicinski sestri, vzrok za požar je bil kratek stik v sobi za intenzivno nego. Aprila je v bolnišnici v predmestju Mumbaja umrlo 13 bolnikov s covid-19.

požar Tetovo covid bolnišnica
Novice Po požaru v covidni bolnišnici odstopila namestnik ministra in direktor bolnišnice #video #foto
Požar bolnišnic v Makedoniji
Novice Huda eksplozija v covidni bolnišnici v Tetovu #video
vid
Novice Požar v prenatrpanem zaporu zahteval 41 smrtnih žrtev #video
Ne spreglejte