Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 4. 2023,
7.43

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Planet TV romantična komedija Matt Dillon Ben Stiller Cameron Diaz

Sobota, 1. 4. 2023, 7.43

1 leto, 1 mesec

Cameron Diaz se je bala, da bi ji ta prizor uničil kariero

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Nori na Mary | Foto promocijsko gradivo

Foto: promocijsko gradivo

Na Planetu bo v soboto ob 22. uri kultna komedija Nori na Mary (There’s Something About Mary), ponovitev pa lahko ujamete v nedeljo ob 14.50. V glavnih vlogah igrajo Cameron Diaz, Matt Dillon in Ben Stiller, film pa sta režirala brata Bobby in Peter Farrelly. V nadaljevanju si lahko preberete nekaj zanimivosti o tej filmski uspešnici.

Film je rešil režiserjevi karieri.

Preden sta brata Farrelly posnela romantično komedijo Nori na Mary, njuna prihodnost v Hollywoodu ni bila ravno svetla. Njun prvi film Butec in butec (Dumb and Dumber) je bil sicer velik hit, ampak temu je sledil precej manj uspešen filmski projekt Kingpin, s katerim sta izgubila veliko denarja. Posledično sta morala s filmom Nori na Mary ponovno ustvariti hit in tako rešiti svoj obstoj v filmski industriji. To jima je uspelo, saj jima je komedija prinesla več kot 369 milijonov dolarjev zaslužka.

Ben Stiller in Cameron Diaz. | Foto: promocijsko gradivo Ben Stiller in Cameron Diaz. Foto: promocijsko gradivo

Ben Stiller je na snemanju ni odnesel brez poškodb.

Glavni igralec je eno od poškodb staknil povsem po nesreči. V prizoru, kjer reševalcem pade z nosila, je šlo namreč za povsem nedolžno napako vpletenih. Pri tem se ni huje poškodoval in že po kratkem premoru je lahko nadaljeval snemanje. Močnejšo poškodbo pa je staknil, ko je bežal pred psom Puffyjem in se z glavo udaril v stol.

Cameron Diaz v prizoru, ki so ga skoraj izrezali. | Foto: promocijsko gradivo Cameron Diaz v prizoru, ki so ga skoraj izrezali. Foto: promocijsko gradivo

Cameron Diaz se je bala, da bi ta prizor uničil njeno kariero.

Glavna igralka je bila sprva zelo zaskrbljena glede prizora, v katerem ima v laseh toliko "gela", da ji stojijo navpično pokonci. Pomisleke sta imela tudi režiserja, saj sta menila, da bosta s to šalo šla predaleč. Bobby Farrelly je dejal: "To bi prav gotovo lahko bila kaplja čez rob.

Poroka na prvi pogled: Slovenija
Planet TV Tina ni zadovoljna z novo nevesto: "To, da mi nekaj vsiljuje, meni ne ustreza" #video

Če se testno občinstvo ne bo smejalo, potem bomo prizor izrezali." Seveda so ob gledanju vsi bruhnili v smeh, zato so prizor obdržali, kljub strahu o nasprotnem pa zagotovo ni škodoval karieri nikomur od vpletenih.

Ben Stiller v prizoru, ki bolečino povzroča vsem moškim med gledalci. | Foto: promocijsko gradivo Ben Stiller v prizoru, ki bolečino povzroča vsem moškim med gledalci. Foto: promocijsko gradivo

Ta boleč prizor je navdahnil resničen dogodek.

Eden najbolj izstopajočih prizorov, ob katerem začuti bolečino vsak moški med gledalci, je nedvomno tisti, v katerem si Ben Stiller svoje premoženje zapne v zadrgo hlač. Ta prizor je temeljil na resničnem dogodku, v katerem so morali starši bratov Farrelly pomagati otroku, ki si je ud zapel v zadrgo na eni od zabav njune sestre.

Poroka na drugi pogled
Planet TV Špela Grošelj razkrila: Te neveste ne prenesem! #video

Še danes je to najljubši film Bena Stillerja.

Ben Stiller je v preteklih letih posnel veliko smešnih filmov. Poleg igranja v filmih Dodgeball: Zgube med dvema ognjema, In prišla je Polly (Along Came Polly) ter Njeni tastari (Meet The Parents) je bil Stiller tudi scenarist in režiser dveh njegovih najboljših, Zoolander in Tropski vihar (Tropic Thunder). Vendar naj bi igralec in filmski ustvarjalec vse do danes imel film Nori na Mary kot svojega osebnega favorita. Ni presenetljivo, saj ga je prav ta film iz leta 1998 izstrelil v zvezdo romantičnih komedij.

Romantično komedijo Nori na Mary (There’s Something About Mary) si boste na Planetu lahko ogledali nocoj ob 22. uri. Ob 20. uri pa si boste premierno na slovenskih televizijah ogledali akcijski triler Anna (Anna).

Poroka na prvi pogled: Slovenija
Planet TV "Mislim, da so Alešu našli hudo ženo," je bil navdušen Žan #video
Poroka na prvi pogled
Planet TV Nova nevesta v šovu: Kljub diagnozi, da ne morem imeti otrok, sem rodila zdravo hčerko #video

 

Druge zanimive vsebine si lahko brezplačno ogledate tudi na Planeteka.si. Spremljajte nas na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.
Ne spreglejte