Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 6. 2023,
11.28

Osveženo pred

11 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

branje Mladinska knjiga knjiga sreča Jutro na Planetu Planet TV

Petek, 2. 6. 2023, 11.28

11 mesecev, 2 tedna

Jutro na Planetu

Mit o sreči, pogovarjali smo se z avtorjem uspešnice #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Vsak drugi teden se nam v oddaji Jutro na Planetu pridružijo nekoliko starejši ljubitelji branja. Tokrat so se nam pridružili tisti, ki so v preteklem tednu prebirali knjigo Jorgeja Bucaya z naslovom Mit o sreči. V rubriki Planet bere.

Jutro na Planetu
Planet TV Rojstnodnevno presenečenje za voditeljico sredi oddaje #video

Kaj je sreča, ali je to le mit, kako jo doseči, o vsem tem smo se pogovarjali v oddaji Jutro na Planetu. Avtor Jorge Bucay na vprašanje, kako mu je uspelo narediti tako velik preboj v poslovnem življenju, odgovarja: imel sem preprosto veliko srečo. O tem, kako nam pomaga branje tovrstnih priročnikov, pa smo se pogovarjali tudi z gostjami. Več v zgornjem videoposnetku. 

Jutro na Planetu | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort In kaj pravi avtor o sreči? "Sreča ni veselje, ni smeh, sreča ni petje in razlaganje šal ves čas. Ni smeh in ples in ni biti srečen. Sreča je notranji mir. Zame je sreča občutek, da hodiš po pravi poti, da greš tja, kamor si želel iti, da te ni strah."

S sinom, ki je prav tako terapevt in pisatelj Demian Bucay, sta gostovala že v več kot tridesetih državah in odpirala določena vprašanja o sreči in življenju. Njegov sin pravi: "Pomembno je, da razumete, da poučiti nekoga pomeni, da lahko to stvar potem opravijo sami. To je zelo pomembno, da razumete. Mislim, da starši vedno želimo biti zraven in si želimo, da otroci naredijo pravo stvar, kar je včasih težava, saj se potem preveč zanašajo na nas. Potem ne razvijejo svojega načina razmišljanja in odločanja za njih same, da se naučijo najti srečo in notranji mir. Naučiti se morajo, da znajo sami sprejemati dobre odločitve. Mi ne moremo oceniti, kaj so dobre odločitve za njih. Kot starši dostikrat pademo v zanko, ker mislimo, da vemo, kaj je dobro za njih, vendar ne vemo, ker ne vemo, kaj bi jih naredilo srečne, to vedo le oni. Preden govorite z njimi, jih poslušajte, potem pa lahko govorite."

V ponedeljkovem Jutru na Planetu pa ne zamudite: v studiu se bo oglasila pevka Alya. Preverimo, kako dobro se je spopadla s kuharskim izzivom v oddaji Riba, Raca, Rak. Z nami bodo tudi mojstri kajtanja. Izveste vse o tem adrenalinskem športu na vodi, ki je vse bolj priljubljen tudi pri mlajših. Ob 8. uri na Planetu. 
Jutro na Planetu
Planet TV Na pot se je odpravil junak Deželak #video
Jutro na Planetu
Planet TV Pripravljajo glasbeno presenečenje #video
Jutro na Planetu
Planet TV Na glavo! Ta konec tedna v Ljubljani. #video
 Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube
Ne spreglejte