O kvizu Kdo bo koga

Od ponedeljka do petka lahko naši gledalci ob 18.45 spremljajo kviz Kdo bo koga? z Aljošo Ternovškom.

Prijav za kviz KDO BO KOGA ne sprejemamo več.

Kviz Kdo bo koga?, ki ima v originalu naslov Family Feud, je eden izmed najstarejših televizijskih kvizov, saj njegove korenine segajo že v leto 1976. Šov je nastal v Ameriki in so ga premierno predvajali pri televizijski hiši ABC, kjer ga je vodil Richard Dawson. Z vedno večjo priljubljenostjo oddaje prek Atlantika se je pojavil tudi v drugih državah od Portugalske, Grčije, Nizozemske, Nemčije, Irana do Vietnama in Filipinov. V Ameriki so imeli celo dve različici, v angleškem in španskem jeziku.

"Cilj je, da ustvarimo prijetno energijo"


V slovenščini bo kviz vodil Aljoša Ternovšek, bolj znan kot igralec, ki se je na malih ekranih že preizkusil v vlogi jezičnega Duleta. Tokrat Aljoša prihaja kot on sam, brez vloge - razen voditeljske, seveda. "Izziv je predvsem zato, ker igralci po navadi igramo vloge, tukaj bi lahko samo rekel, da je vloga voditeljstvo, ampak bom vseeno jaz – Aljoša Ternovšek," nam je povedal v intervjuju in dodal, da je pri snemanju prisotnega veliko entuziazma.

"Rdeča nit oddaje je čisto preprosta – kontakt z ljudmi. Tekmovalce poskušamo čim bolj sprostiti, da niso zategnjeni, da pozabijo, da tekmujejo za denar, ampak vse skupaj postane igra. Cilj je, da ustvarimo prijetno energijo," je še dodal.

KVIZ KDO BO KOGA? JE NA SPOREDU OD PONEDELJKA DO PETKA OB 18.45.

Kako poteka igra?


V igri tekmujeta dve ekipi, ki se borita druga proti drugi. Ekipo mora družiti skupni imenovalec, ki pa ni nujno sorodstvena vez. Lahko so gasilci, prijatelji, košarkarji ali celo pivski kolegi.

Igra se začne tako, da iz vsake ekipe tekmovalec stopi k posebnemu gumbu, voditelj pa zastavi vprašanje: "Vprašali smo 100 ljudi …" Prvi, ki pritisne gumb, ima pravico do odgovora, a če to ni bil najpogostejši odgovor večine, ima pravico do odgovora tudi drugi tekmovalec. Če ta najde pogostejši odgovor, njegova skupina lahko prevzame igro in razkrije vse druge odgovore.

V finalni igri se pomeri le ekipa, ki je skozi celotno igro zbrala več točk. Ekipa izbere dva tekmovalca, ki odgovarjata na vprašanja in morata skupaj zbrati določeno število točk. Če jima uspe, je nagrada njihova.

V zadnjem tednu prve sezone kviza Kdo bo koga so se pri Aljoši pomerile ekipe znanih Slovencev in Slovenk, izkupiček ekip pa je Planet TV namenila Karitasu in njegovi akciji zbiranja šolskih potrebščin za otroke iz socialno ogroženih družin.

Sledite nam na Facebooku, Twitterju in na našem kanalu YouTube!

Preberite tudi:

Foto: Planet TV

Ključne besede: kdo bo koga, aljoša ternovšek