Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 12. 2018,
4.00

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,34

1

Natisni članek

Benedict Cumberbatch brexit Imitation game Igra imitacije

Torek, 18. 12. 2018, 4.00

5 let, 5 mesecev

Znani igralec razburja z vlogo v kontroverznem filmu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,34

1

Benedict Cumberbatch | Benedict Cumberbatch je v filmu Brexit odigral glavno vlogo. | Foto Getty Images

Benedict Cumberbatch je v filmu Brexit odigral glavno vlogo.

Foto: Getty Images

Benedict Cumberbatch, eden najbolj znanih britanskih igralcev, je zaigral v filmu z naslovom Brexit, ki govori – kot že samo ime pove – o odmevnem izstopu Velike Britanije iz Evropske unije. Pretekli konec tedna je luč sveta ugledal napovednik filma, ki je razburil nemalo Britancev.

Britanski igralec Benedict Cumberbatch igra tudi v z oskarjem nagrajenem filmu Igra imitacije, ki si ga lahko ta petek ob 20. uri ogledate na Planetu. Ne zamudite!

Na Otoku se še niso pomirile strasti, ki jih je povzročila napoved izstopa Velike Britanije iz Evropske unije. Ta je Britance razklala na dva pola in odmevala tako v Veliki Britaniji kot drugod po svetu. Tamkajšnji prebivalci pa so zdaj znova razburjeni. Pretekli konec tedna je namreč televizijska mreža HBO izdala napovednik svojega novega filma z naslovom Brexit, v katerem glavno vlogo igra Benedict Cumberbatch.

V kontroverznem filmu uprizarja Dominica Cummingsa, ki je v oglasni kampanji za referendum o izstopu Velike Britanije iz EU odigral ključno vlogo na strani tistih, ki so podpirali izstop. Takrat so za tako imenovano kampanjo "Vote Leave" porabilo več kot tri milijone evrov, tarčne skupine pa so bili večinoma tisti, ki do takrat sploh niso nikoli volili in so jih oglaševalci dosegali prek družbenih omrežij.

In prav na družbenih omrežjih, večinoma na Twitterju, so mnogi izrazili zgražanje nad filmom, ki ga bo omenjena televizijska mreža premierno predvajala 19. januarja. "O moj Bog, mislil sem, da je film Brexit z Benedictom Cumberbatchem v glavni vlogi šala. Očitno se bo res zgodil???" je zapisal neki uporabnik, neki drugi tvit pa se je glasil: "Dragi HBO, neodgovorno je objaviti film o katastrofi, medtem ko smo še vedno sredi te katastrofe."

Tistih, ki so bili podobnega mnenja, je mnogo in svoje nestrinjanje s takšnim filmom so brez zadržkov izrazili na družbenih omrežjih. Znani igralec se za zdaj na novico o svoji vlogi v razvpitem filmu še ni odzval.

V petek ob 20. uri pa na Planet prihaja drugi film z Benedictom Cumberbatchem v glavni vlogi, in sicer z oskarjem za najboljši prirejeni scenarij nagrajena biografska drama Igra imitacije (The Imitation Game). S filmom si je britanski igralec prislužil nominacijo za oskarja.

Igra imitacije
Planet TV Benedict Cumberbatch na Planet prinaša Igro imitacije
Ne spreglejte