Voditelji informativne oddaje DANES

Voditelji dnevno informativne oddaje DANES na Planet TV so Jerca Zajc Šušteršič, Tomaž Bratož, Živa Rogelj in Marko Potrč.

Oddaja DANES je na sporedu vsak dan ob 19.30, krajšo različico novic pa lahko od ponedeljka do petka ujamete tudi ob 16.30.

Jerca Zajc Šuštersič


Jerca se je rodila leta 1981 v Ljubljani in otroštvo kot edinka preživela v naselju Verje ob Šmarni gori, kjer živi še danes. Kot otrok si je želela postati marsikaj, od zdravnice do učiteljice, ko pa je po televiziji gledala šport in voditeljico Jolando Bertole, si je rekla, da želi biti enkrat na njenem mestu. To željo je tudi uresničila, čeprav ne pri športu – vase jo je posrkala zunanjepolitična redakcija.

Šolala se je na gimnaziji Šiška in diplomirala na filozofski fakulteti iz španskega jezika in književnosti ter sociologije kulture, za magistrski študij pa si je izbrala mednarodne odnose na fakulteti za družbene vede. Pri dvajsetih letih je začela delati na Radioteleviziji Slovenije, kjer je prehodila pot od mlajše dežurne do novinarke v zunanjepolitični redakciji. Od leta 2006 je bila voditeljica različnih informativnih oddaj, sama pa najraje izpostavi oddajo Mednarodna obzorja o Latinski Ameriki.

Tudi med najljubšo glasbo uvršča latinskoameriške izvajalce, na televiziji spremlja le informativne in dokumentarne oddaje, sicer pa med hobiji izpostavi predvsem šport – obvezno na svežem zraku. "Če drži, kar pravijo, da je smeh pol zdravja, ga je druga polovica pri meni šport," pove Jerca, ki še posebej rada plava in teče ter se z leto in pol staro hčerko Viktorio Ano odpravi na Šmarno goro. Kariero namreč uspešno združuje z družinskim življenjem in se že veseli hčerkinih bratcev in sestric, ki še pridejo, ko projekt Danes na Planet TV dobro zaživi.

Jerco lahko spremljate tudi na Twitterju: @JercaZajcTomaž Bratož


Tomaž se je rodil leta 1973 in otroštvo preživel v Novem mestu, kjer je obiskoval tudi gimnazijo. Tik pred osamosvojitvijo, ko so s sošolci med profesorji veljali za "bodoče intelektualce", so na dan JLA provocirali z gledališko predstavo, organizirali prvo ekološko akcijo za rešitev stoletnih kostanjev pred bagri, Tomaž je v novomeškem kinu pripravljal tudi filmske abonmaje in podobno.

V študijskih letih se je najprej posvetil primerjalni književnosti, se spogledoval s pravom, na koncu pa se je odločil za samostojni študij novinarstva. Že med študijem je pridobil prve izkušnje tako s tiskanimi mediji kot radiem. Pred kamero je prvič stopil pri takrat neodvisnem Kanalu A, nato pa se po povabilu s POP TV pri tamkajšnjem informativnem programu posvetil predvsem zunanji politiki in med drugim pokrival tudi pogajanja za vstop v EU. Vmes so prišli tudi trije otroci, leta 2007, v letu predsedniških volitev, pa je prestopil na nacionalno televizijo, kjer je leto potem začel z vodenjem Odmevov. Letos se je Tomaž pripravil na nov izziv, vodenje informativne oddaje Danes na Planet TV, v kateri bo eden od štirih voditeljev. Priprava oddaje, pa tudi televizije, je že od samega začetka posebej zahteven podvig, a je hkrati tudi edinstvena priložnost in neprecenljiva izkušnja.

Tomaža lahko spremljate tudi na Twitterju: @TomazBratozŽiva Rogelj


Tudi Živa, ki je odraščala v Kranju, v otroštvu ni razmišljala o voditeljstvu, a danes je prepoznaven in cenjen obraz z malih zaslonov. Kariero je začela kot novinarka za različne časopise, revije in radio. Od leta 1997 je za Radiotelevizijo Slovenija pripravljala prispevke in avtorske oddaje s področja kulture, družbe in znanosti. Izkušnje si je nabirala tudi kot voditeljica različnih prireditev, bila je mentorica in svetovalka za kulturne vsebine informativnega programa TV Slovenija in se večkrat preizkusila kot scenaristka. Med drugim se je podpisala tudi pod dokumentarni film Zgodbe Kristine Brenkove (2010) in bila koscenaristka dokumentarno-igranega feljtona Ivan Hribar – župan za vse čase (2010). Vsekakor bogate izkušnje, ki ji bodo prav prišle tudi kot voditeljici informativne oddaje Danes na Planet TV.

Živa je leta 1996 prejela študentsko Prešernovo nagrado na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo za zbornik o Strniševi drami, pohvali pa se lahko tudi z nagrado viktor za najbolj obetavno medijsko osebnost za leto 2000. Diplomirala je leta 2002 na AGRFT iz dramaturgije, še pred tem je obiskovala gimnazijo Kranj, kjer se je odločila za naravoslovno-matematično smer.

V prostem času rada prebere kakšno dobro knjigo, igra tenis in smuča ter si privošči pogoste pobege v naravo, med gozdove na Pokljuki ali istrske borovce, kjer lahko uživa v samoti s svojo družino. Je mama sedemletne hčerke Tare, ki jo z možem čedalje pogosteje jemljeta s sabo na potovanja v prestolnice, ki jih nadvse rada raziskujeta. "Za srečo v družini, službi se je treba truditi. Za prijatelje tudi," pravi Živa, ki prisega na optimizem, ceni smisel za humor ter v ljudeh, stvareh in dogodkih vedno išče dobre plati.

Živo lahko spremljate tudi na Twitterju: @ZivaRogeljMarko Potrč


Energije polni Marko že ve, kako je ustvarjati informativni program od samega začetka, saj je pred leti vodil informativno oddajo na Kanalu A. To je bil tudi njegov televizijski krst v tovrstnih vodah, priložnost, da spet sodeluje ne le pri začetku oddaje, temveč kar pri celotni televiziji, pa je zagrabil z obema rokama. Izziva se namreč nikoli ne ustraši in pravi, da moraš včasih verjeti le sebi in iti z glavo skozi zid – če veš, da imaš dovolj trdno, seveda.

Nasmejan Mariborčan se je sicer rodil leta 1980 in osnovno šolo obiskoval v Pesnici, nato obiskoval srednjo zdravstveno šolo, pozneje pa še študij menedžmenta v Kranju. Poleg voditeljstva se je javnosti v spomin vtisnil tudi kot športni navdušenec, znan je predvsem po potapljanju na dah, sicer pa je tudi svetovni rekorder, vendar ne v kakšni športni disciplini, temveč v neprekinjenem moderiranju radijskega programa. Od vodenja informativnega programa na komercialni televiziji se je poslovil leta 2009 in se nato vrnil pred radijski mikrofon.

Marka lahko spremljate tudi na Twitterju: @markopotrc

Sledite nam na Facebooku, Twitterju in na našem kanalu YouTube!