Državljan Toš

Državljan Toš, vsako sredo ob 22. uri

Sredini večeri bodo od 16. oktobra dalje zanimivejši tudi zaradi nove oddaje Državljan Toš, ki jo bo vodil Tadej Toš. Gledalci lahko pričakujejo pravi večerni pogovorni in zabavni šov. Državljan Toš, oddaja brez pilota, je duhovit televizijski odgovor na apatično državljansko sceno: poskus, da bi z imenom Državljan naslavljali vse in vsakega, ne le predsednik nas.

Državljan Toš je nekdo izmed nas. Nekdo, ki ga zanima vse glede naše Države. Državo naslavlja osebno, neposredno in s pomočjo gostov odgovarja na izzive vsakdana: kdo je nekdo v slovenskem prostoru, zakaj ni vse takšno, kakršno se zdi, in kje bomo končali, če bomo tako nadaljevali.

DRŽAVLJAN TOŠ je na sporedu vsako sredo ob 22. uri na Planet TV.

"To je oddaja, ki bo vsebovala elemente in oblike late night showov, hkrati pa se je treba zavedati dejstva, da Slovenija ni Amerika in da bo to pri nas seveda malo drugače. Imeli bomo hišni bend, občinstvo v dvorani, delali bomo stand-up in pogovore z dvema do tremi gosti na oddajo, predvsem pa bomo želeli vzpostavit lahkotno, razbremenjujočo, optimistično, veselo in v vsakem primeru zmeraj budno in vseeno malce satirično ostro vibracijo," je v intervjuju za Planet Siol.net povedal Tadej.

"Z ostrino bomo želeli povedati, da smo dejansko ljudje tisti, ki ustvarjamo okolje, v katerem živimo. Če mi danes, kot kažejo javnomnenjske ankete, nismo zadovoljni s stanjem, ne samo v državi, ampak tudi s splošnim stanjem našega bivanja v tem trenutku, moramo spremembe začeti pri nekih malih, drobnih korakih, ki jih lahko začnemo delati skupaj. Le tako vsega skupaj ne bomo jemali tako hudo resno."

Proletarec, ki je dozorel v pravega Državljana


Državljan Toš je humoristični lik v pisani obleki z rdečim nagljem. Proletarec, ki je dozorel v pravega Državljana, in si v ta namen pustil brčice. Lik, ki rad govori, oseba, ki rada sprašuje. Rojen v časih strica iz ospredja, da bi odrasel v časih stricev iz ozadja in zanje plačeval račune. Zamenjal državo in sistem, da bi pridobil Državo in Kredit. Doštudiral, da bi dobil zanesljivo službo, a le da bi ugotovil, da je izbrana smer napačna. Računal s ponosom, plačal s ponižnostjo. Danes je namreč vse drugače.

"Pomembno je, da je to lik, zato ker ima lik veliko več možnosti komentiranja, v drugih stvareh lahko razmišlja, svobodnejši je, ni ujet z identiteto, nima emša, nima davčne številke, ima samo ime in s tega stališča ni tako ujet in vpet v sistem. On je en korak bližje k svobodnejšemu jazu, k dihanju s polnimi pljuči za vse nas. Ta lik bi želel, da se državljani v tej državi generalno počutimo bolje, da smo veseli," je še dejal Toš.

Bi sodelovali pri nastajanju oddaje? Snemanja potekajo ob ponedejlkih popoldne v prostorih RTS, Prešernova 3 v Mariboru. Prijave za ogled v živo pošljite na e-naslov: drzavljantos@planet-tv.si.

Preberite si intervju s Tadejem Tošem:

"Ne bom se skrival za likom Državljana Toša"

Državljan Toš bo tisti, ki vas bo vsako sredo vprašal, ali ste zadovoljni z državo, v kateri živite, ter kako bi lahko bivanje v njej izboljšali. Vmes pa vas bo seveda poskusil tudi nasmejati.

Sledite nam na Facebooku, Twitterju in na našem kanalu YouTube!
Tudi oddaji Državljan Toš lahko sledite na Facebooku.