Sulejman Veličastni

The Magnificent Century, turška telenovela, od ponedeljka do petka ob 13.00

Sulejman Veličastni (Muhteşem Yüzyıl) je turška telenovela, ki so jo začeli snemati leta 2011 pod okriljem televizijske hiše Show TV, z drugo sezono pa se je preselila na Star TV. Nadaljevanka je velika turška uspešnica, poleg matične države pa so jo predvajali v kar 25 državah.

V telenoveli Sulejman Veličastni boste spremljali življenje sulejmana, ki je po nekaterih zgodovinskih pričanjih bil večji od samega Aleksandra Velikega. Sulejman Veliki je bil že pri 26. letih na prestolu, s katerega je vladal kar 46 let. V nadaljevanki bo prikazano življenje v palači Topkapi, od koder je sulejman vodil Osmansko cesarstvo. Ljubezenske spletke, politične prevare, družinske težave in mnoge druge dogodivščine bodo prikazane v uspešni zgodovinski telenoveli.

V zgodbi ena izmed najpomembnejših vlog pripada Aleksandri, hčeri ukrajinskega duhovnika, ki so jo zajeli v enem izmed turških vojnih pohodov. Sulejman se vanjo usodno zaljubi in Aleksandra postane njegova žena, njen sin pa prestolonaslednik.

Sulejman Veličastni (Halit Ergenç) je bil deseti sultan Osmanskega cesarstva, ki je vladal kar 46 let. Leta 1520, ko se je usedel na stol vladarja, je imel le 26 let. Zapisi pravijo, da je bil človek mnogih talentov, med katerimi sta bila v ospredju odličen občutek za vojno strategijo in pesniška žilica. Znan je bil kot velik zakonodajalec in predan občudovalec svoje zakonite žene Ukrajinke Aleksandre. Imperij je prevzel v njegovem največjem razcvetu in pod njegovo oblastjo se je razširil na tri celine.

Telenovela izzvala 70.000 pritožb


Turški svet za radio in televizijo je na temo telenovele Sulejmana Veličastnega prejel kar 70.000 pritožb, saj se gledalci niso strinjali s podobo zgodovinske osebnosti. Po mnenju mnogih so sultana prikazali preveč hedonistično in telenovela ne izkazuje dovolj spoštovanja. Kljub kontroverznosti pa serija žanje odlične uspehe.

Sledite nam na Facebooku, Twitterju, na Instagramu in na našem kanalu YouTube!

Novice:

Zaradi stresa zapustila serijo

Danes ob 17.30 bo na Planet TV na sporedu novo nadaljevanje priljubljene serije Sulejman Veličastni, vendar v vlogi Hurrem tokrat gledalci ne bodo več videli Meryem Uzerli.

Foto: Planet TV

Ključne besede: Sulejman Veličastni