UEFA Liga prvakov

Spremljajte najprestižnejše klubsko nogometno tekmovanje, UEFA Ligo prvakov, na Planet TV.

v soboto, 24. maja, si bodo nogometni navdušenci na Planet TV lahko ogledali finale Lige prvakov med Realom in Atleticom iz Madrida. Prenos finalne tekme bo na voljo brezplačno tudi v HD-ločljivosti, studijski program pa se bo začel že ob 19. uri.

Najprestižnejše klubsko nogometno tekmovanje, UEFA Champions League, ki na štadione in pred televizijske ekrane vsako leto pripelje na milijone gledalcev, lahko nogometni navdušenci spremljate tudi na Planet TV, kjer vam ponujamo najzanimivejše torkove tekme UEFA Lige prvakov v HD-tehniki.

Nogometne poslastice te sezone so se začele s prenosom prve tekme zadnjega predkroga UEFA Lige prvakov, na kateri sta se 20. avgusta pomerila Viktoria Plzen - NK Maribor. Nogometaši Maribora se žal niso uvrstili v Ligo prvakov. Nadaljevali smo z najzanimivejšo povratno tekmo zadnjega predkroga UEFA Lige prvakov, kjer je za prvo uvrstitev v Ligo prvakov poskrbela Austria Wien. 30. avgusta smo prenašali tudi tekmo za evropski superpokal, kjer je Bayern München porazil Chelsea.

O Ligi prvakov ...


Najmočnejše evropsko klubsko nogometno tekmovanje poteka že od leta 1955. Kar devet naslovov evropskega prvaka si lasti Real Madrid, v sezoni 2011/12 je to prvič v klubski zgodovini uspelo Chelseaju, nazadnje pa so najvišjo lovoriko prevzeli nogometaši Bayerna.

Tekmovanje za naslov najboljšega na Stari celini se je pričelo že leta 1955, ko je pet zaporednih naslovov osvojil madridski Real. Slednji je tudi najuspešnejši klub v Evropi. Turnir se je začel z idejo francoskega časnika L'Equipe in njegovega takratnega urednika Gabriela Hanota. Zbrali so prvake iz posameznih držav (14-16 klubov) in tekmovanje se je zaradi tega vse do leta 1991 imenovalo pokal državnih prvakov. Državni prvaki so vse do finala igrali po sistemu na izpadanje. Že od samega začetka pa tekmovanje poteka sredi tedna v večernem terminu. Prva tekma je bila na sporedu 4. septembra 1955, ko sta se srečala Sporting iz Lizbone in Partizan iz Beograda.

Sledite nam na Facebooku, Twitterju in na našem kanalu YouTube!