UEFA Liga prvakov

Spremljajte najprestižnejše klubsko nogometno tekmovanje, UEFA Ligo prvakov, v HD ločljivosti na Planet TV.

Na Planet TV bomo 6. junija prenašali finale Lige prvakov med Barcelono in Juventusom. Studijski program se bo pričel ob 20. uri.

Najprestižnejše klubsko nogometno tekmovanje, UEFA Champions League, ki na stadione in pred televizijske ekrane vsako leto pripelje na milijone gledalcev, lahko nogometni navdušenci tudi v sezoni 2014/2015 spremljate na Planet TV, kjer vam ponujamo najzanimivejše torkove tekme UEFA Lige prvakov v HD-tehniki.

Spored lige prvakov za sezono 2014/15

Liga prvakov se je začela 16. septembra 2014, končala pa se bo 6. junija 2015 s finalnim dvobojem v Berlinu. Naslov je branil Real Madrid, med elito pa je po 15 letih nastopil tudi Maribor.

O Ligi prvakov ...


Najmočnejše evropsko klubsko nogometno tekmovanje poteka že od leta 1955. Kar devet naslovov evropskega prvaka si lasti Real Madrid, v sezoni 2011/12 je to prvič v klubski zgodovini uspelo Chelseaju, nazadnje pa so najvišjo lovoriko prevzeli nogometaši Bayerna.

Tekmovanje za naslov najboljšega na Stari celini se je pričelo že leta 1955, ko je pet zaporednih naslovov osvojil madridski Real. Slednji je tudi najuspešnejši klub v Evropi. Turnir se je začel z idejo francoskega časnika L'Equipe in njegovega takratnega urednika Gabriela Hanota. Zbrali so prvake iz posameznih držav (14-16 klubov) in tekmovanje se je zaradi tega vse do leta 1991 imenovalo pokal državnih prvakov. Državni prvaki so vse do finala igrali po sistemu na izpadanje. Že od samega začetka pa tekmovanje poteka sredi tedna v večernem terminu. Prva tekma je bila na sporedu 4. septembra 1955, ko sta se srečala Sporting iz Lizbone in Partizan iz Beograda.

Sledite nam na Facebooku, Twitterju in na našem kanalu YouTube!

Ključne besede: liga prvakov, Planet TV