UEFA Liga prvakov

Spremljajte najprestižnejše klubsko nogometno tekmovanje, UEFA Ligo prvakov, v HD ločljivosti na Planet TV.

V torek, 30. septembra, bomo prenašali tekmo FC Schalke : NK Maribor. Vodenje studijske oddaje Lige prvakov na Planet TV s to sezono prevzema Miran Tišič.

Najprestižnejše klubsko nogometno tekmovanje, UEFA Champions League, ki na stadione in pred televizijske ekrane vsako leto pripelje na milijone gledalcev, lahko nogometni navdušenci tudi v sezoni 2014/2015 spremljate na Planet TV, kjer vam ponujamo najzanimivejše torkove tekme UEFA Lige prvakov v HD-tehniki.

Za tekmo Mariborčanov v Nemčiji (torek, 30. septembra) na Planet TV pripravljamo posebno oddajo, saj se to ob zgodovinskem uspehu naših državnih prvakov spodobi. Že ob 18.25 se bosta s štadiona Veltins-Arena javila Miran Tišič in Mirko Mayer, celotna studijska oddaja Lige prvakov na Planet TV bo namreč potekala v živo z roba igrišča. V Nemčiji se nam bodo pridružili tudi gosti, s katerimi bosta Miran in Mirko analizirala igro Mariborčanov.

Oddaja Danes bo na ta dan tako potekala v živo iz ljubljanskega studia (vodil jo bo Uroš Slak) in v živo iz Nemčije (vodil jo bo Mirko Mayer). Ob 20. uri bo studijska oddaja Lige prvakov v živo potekal s štadiona, ob 20.45 pa gledalce čaka poslastica med Schalkejem in Mariborom.

O Ligi prvakov ...


Najmočnejše evropsko klubsko nogometno tekmovanje poteka že od leta 1955. Kar devet naslovov evropskega prvaka si lasti Real Madrid, v sezoni 2011/12 je to prvič v klubski zgodovini uspelo Chelseaju, nazadnje pa so najvišjo lovoriko prevzeli nogometaši Bayerna.

Tekmovanje za naslov najboljšega na Stari celini se je pričelo že leta 1955, ko je pet zaporednih naslovov osvojil madridski Real. Slednji je tudi najuspešnejši klub v Evropi. Turnir se je začel z idejo francoskega časnika L'Equipe in njegovega takratnega urednika Gabriela Hanota. Zbrali so prvake iz posameznih držav (14-16 klubov) in tekmovanje se je zaradi tega vse do leta 1991 imenovalo pokal državnih prvakov. Državni prvaki so vse do finala igrali po sistemu na izpadanje. Že od samega začetka pa tekmovanje poteka sredi tedna v večernem terminu. Prva tekma je bila na sporedu 4. septembra 1955, ko sta se srečala Sporting iz Lizbone in Partizan iz Beograda.

Sledite nam na Facebooku, Twitterju in na našem kanalu YouTube!