UEFA Liga prvakov

Spremljajte najprestižnejše klubsko nogometno tekmovanje, UEFA Ligo prvakov, v HD ločljivosti na Planet TV.

V torek, 26. avgusta, bomo na Planet TV prenašali povratno tekmo Celtic - Maribor.

Najprestižnejše klubsko nogometno tekmovanje, UEFA Champions League, ki na stadione in pred televizijske ekrane vsako leto pripelje na milijone gledalcev, lahko nogometni navdušenci tudi v sezoni 2014/2015 spremljate na Planet TV, kjer vam ponujamo najzanimivejše torkove tekme UEFA Lige prvakov v HD-tehniki.

Nogometne poslastice te sezone se bodo začele s prenosom prve tekme UEFA Super Cup, na kateri se bosta 12. avgusta pomerila Real Madrid in Sevilla. Dvoboj med zmagovalcem Lige prvakov v sezoni 2013/2014, Real Madridom, in zmagovalcem Lige Evropa, Sevillo, bo na Planet TV na sporedu v torek, 12. avgusta, ob 20. uri.

Tako Real Madrid kot Sevilla sta že po enkrat osvojila UEFA Super Cup, katero moštvo bo letošnji zmagovalec dvoboja, ki bo potekal na stadionu Cardiff City, pa bo znano v torek, 12. avgusta. Real Madrid je Super Cup osvojil leta 2002, Sevilla pa leta 2006. Letošnji Super Cup bo četrti, v katerem se bosta pomerili moštvi iz iste države.

Tekma bo izrednega pomena za nogometaša Garetha Bala, saj je ta rojen v Cardiffu, nikoli pa ni zaigral za klub Cardiff City.

Real Madrid se je v Super Cup že štirikrat uvrstil kot zmagovalec UEFA Lige prvakov. Sevilla je leta 2006 Super Cup osvojila po 11-metrovkah, premagala je moštvo Benfice.

Super Cup pa ne bo edina nogometna poslastica na Planet TV v avgustu. V torek, 19. avgusta, in torek, 26. avgusta, bo na Planet TV namreč na sporedu zadnji krog kvalifikacij za uvrstitev v skupinski krog Lige prvakov v sezoni 2014/2015. Obe tekmi bosta na Planet TV ob 20. uri.

O Ligi prvakov ...


Najmočnejše evropsko klubsko nogometno tekmovanje poteka že od leta 1955. Kar devet naslovov evropskega prvaka si lasti Real Madrid, v sezoni 2011/12 je to prvič v klubski zgodovini uspelo Chelseaju, nazadnje pa so najvišjo lovoriko prevzeli nogometaši Bayerna.

Tekmovanje za naslov najboljšega na Stari celini se je pričelo že leta 1955, ko je pet zaporednih naslovov osvojil madridski Real. Slednji je tudi najuspešnejši klub v Evropi. Turnir se je začel z idejo francoskega časnika L'Equipe in njegovega takratnega urednika Gabriela Hanota. Zbrali so prvake iz posameznih držav (14-16 klubov) in tekmovanje se je zaradi tega vse do leta 1991 imenovalo pokal državnih prvakov. Državni prvaki so vse do finala igrali po sistemu na izpadanje. Že od samega začetka pa tekmovanje poteka sredi tedna v večernem terminu. Prva tekma je bila na sporedu 4. septembra 1955, ko sta se srečala Sporting iz Lizbone in Partizan iz Beograda.

Sledite nam na Facebooku, Twitterju in na našem kanalu YouTube!