Viktorji za leto 2012 so podeljeni!

Prestižnega viktorja za življenjsko delo si je letos prislužil igralec Boris Cavazza, svoj prvi kipec pa je dobil tudi Planet Siol.net.

Prireditev, ki se tradicionalno začne s sprejemom pri županu in rdečo preprogo, na kateri je bilo kljub mrazu veliko gole kože, je zaznamoval tudi spomin na Matjaža Tanka. Viktorja za voditelje informativne oddaje je prejel Slavko Bobovnik, ki je na oder prišel s sonominiranko Darjo Zgonc, s katero sta se spomnila na tretjega nominiranca v kategoriji - Matjaža Tanka. Dvorana se je s stoječimi ovacijami s posebnim posnetkom spomnila na nedavno preminulega novinarja in voditelja, ki je dolga leta zaznamoval slovensko novinarstvo in mu za vedno pustil poseben pečat.

Vrhunec večera v Cankarjevem domu je bila sicer tradicionalna podelitev viktorja za življenjsko delo. Iz rok lanskega dobitnika Mita Trefalta jo je prejel legendarni igralec Boris Cavazza. Občinstvo v dvorani je dobitnika sprejelo z gorečim aplavzom, Cavazza pa se jim je zahvalil z rekordno kratkim zahvalnim govorom. Vse navzoče je povabil na prigrizek in jim voščil "dober tek in lahko noč".

Dobitniki Viktorjev:Strokovni viktorji
Za najboljšega voditelja informativne oddaje: Slavko Bobovnik
Za najboljšega voditelja zabavne tv-oddaje: Peter Poles
Za najboljšo obetavno medijsko osebnost: Nika Manevski
Za najboljšo informativno TV-oddajo: Odmevi
Za najboljšo zabavno TV-oddajo: X Factor Slovenija
Za najboljšo igrano TV-oddajo ali TV-film: Na terapiji
Za najboljšo otroško in mladinsko TV-oddajo: Male sive celice
Za najboljšo dokumentarno TV-oddajo: Oči in ušesa boga

Viktorji popularnosti
Za najboljšega glasbenega izvajaleca: Modrijani
Za najboljšo televizijsko osebnost: Vid Valič
Za najboljšo televizijsko oddajo: Gospodinje pojejo
Za najboljšo radijsko osebnost: Denis Avdič
Za najboljšo radijsko postajo: Radio veseljak
Za najbolj obiskano spletno stran: Planet Siol.net

Viktorja za posebne dosežke
Rok Predin
Špas Tetaer

Viktor za življenjsko delo
Boris Cavazza

Podelitve Viktorjev se je udeležil tudi direktor podjetja Antenna Group, ki je večinski lastnik Planet TV, Theodore Kyriakou, ki je bil nad dogodkom navdušen. Čeprav grški gost ne govori slovensko, kar sta hudomušno izkoristila tudi Slon in Sadež, je v pestrem večeru užival, kar je napisal tudi na Twitterju. Poleg navdušenja nad Viktorji je pohvalil tudi ekipo najmlajše slovenske komercialne televizije in obljubil, da bo "Planet TV v Slovenijo pripeljal odlične, nove vsebine."

Več o Viktorjih:

"Hvala za viktorja!"

Dragi bralci, brez VAS nam ne bi uspelo. Hvala za podporo in še na mnogo skupnih trenutkov!

Viktorji po Viktorjih

Ena najbolj pričakovanih zabav vsako leto je zabava po Viktorjih, ki pa se je letos začela še pred koncem uradne podelitve.

Top 10 trenutkov na Viktorjih

Za nami je najbolj glamurozna prireditev in eden največjih družabnih dogodkov pri nas, na katerem se zberejo vsa vidnejša imena slovenske medijske scene. Po čem si bomo zapomnili Viktorje 2012?

Najbolje oblečene na Viktorjih

Sprehodimo se po lanski rdeči preprogi in se spomnimo, kdo je takrat blestel, da bomo lahko primerjali, kaj so zvezdnice oblekle letos.

Med novinarsko elito zaradi intervjuja s Chavezom

Za viktorja popularnosti je nominirana tudi voditeljica oddaje Danes na Planet TV Jerca Zajc Šušteršič, ki se je poleg nominacije razgovorila tudi o svojem intervjuju z venezuelskim predsednikom.