Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 10. 2017,
14.34

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Planet TV The Biggest Loser Slovenija

Sreda, 25. 10. 2017, 14.34

6 let, 6 mesecev

"Hujšanje je šok za telo"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
The Biggest Loser Slovenija

Manjši vnos hrane in večja fizična aktivnost sta še posebej pri ljudeh, ki do zdaj niso bili telesno aktivni, v določeni meri šok za telo, so nam pojasnili strokovnjaki v ZVD Center za medicino športa.

Z asist. Majo Mikša, dr. med. iz ZVD Center za medicino športa, smo v pogovoru v živo na naši strani na Facebooku odgovarjali na najpogostejša vprašanja gledalcev šova The Biggest Loser Slovenija. Dotaknili smo se tudi velike izgube teže, ki so jo pokazale naše tehtnice v prvem tednu oddaje, ko je tekmovalec Bojan izgubil več kot 11 kilogramov.

Na začetku hujšamo hitro, nato počasneje

"V prvem obdobju hujšanja izgubimo največ telesne teže in to nas tudi pozitivno spodbudi k nadaljnjemu hujšanju," nam je povedala asist. Maja Miksa, dr. med., in dodala, da gre pri tem predvsem za "neko dehidracijo in izgubo zalog ogljikovih hidratov, ki so v našem telesu". "To je tudi kritično obdobje, ko moramo vztrajati, saj pride do navidezne stagnacije in šele takrat se začne resnejši proces hujšanja, ko se začne razgradnja in izguba maščobnega tkiva, kar je pravzaprav cilj hujšanja," je sklenila strokovnjakinja.

V ZVD Center za medicino športa so nam še pojasnili, da sta manjši vnos hrane in večja fizična aktivnost še posebej pri ljudeh, ki do zdaj niso bili telesno aktivni, v določeni meri šok za telo.

Kakšno vlogo pri hujšanju igrajo leta?

Več o preiskavah, ki so jih tekmovalci opravili pred vstopom v šov The Biggest Loser Slovenija, prilagojenih treningih in poškodbah si lahko ogledate v pogovoru, v katerem smo se dotaknili tudi vprašanja, zakaj ljudje različno hitro shujšamo in kakšno vlogo pri tem igrajo leta.

The Biggest Loser Slovenija je na sporedu od torka do petka ob 21.10 na Planet TV, zatem pa je na sporedu še komentatorska oddaja Od težaka do junaka.

 

Spremljajte The Biggest Loser Slovenija tudi na Facebooku in Instagramu, pridružite se debati z uporabo ključne besede #BiggestLoserSLO
Ne spreglejte