Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 11. 2017,
15.52

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

Planet TV The Biggest Loser Slovenija

Ponedeljek, 6. 11. 2017, 15.52

6 let, 6 mesecev

Poglejte, kaj bodo ta teden jedli tekmovalci šova The Biggest Loser Slovenija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98
žar, piščanec | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Le kaj je tokrat za tekmovalce šova The Biggest Loser Slovenija pripravila dietetičarka Katja Simić? Bodo tekmovalci upoštevali njene prehranske nasvete?

Tokratni primer dnevnega jedilnika predstavlja sreda, ki je za tekmovalce najnapornejši dan v tednu. Poleg jutranjega obiska ZVD, kamor morajo seveda na tešče, tekmovalce ta dan čakajo tudi izziv in treningi. Jedilnik tega dne tako z vsemi dnevnimi obroki ponovno poskrbi, da tekmovalci dobijo vsa potrebna hranila, ki jim omogočajo uspešno spopadanje z vsemi obveznostmi.

Kar tri dnevne obroke tekmovalci tako ob sredah pojedo zunaj, zato so tako zajtrk kot dopoldanska malica in kosilo praktični in vnaprej pripravljeni. Zajtrk tokrat predstavljajo jajčni mafini. Spečejo jih že večer prej, saj ob sredah budilka zvoni praktično sredi noči. Mafin si vsak tekmovalec lahko prilagodi po svojem okusu in vanj vmeša zelenjavo, ki mu odgovarja. V posodico dodajo še košček pirinega kruha in zajtrk je pripravljen. Tudi dopoldansko malico pripravijo že večer prej. Rižev narastek se mora peči celo uro. Medtem ko se v pečici pečejo mafini, pripravijo vse za narastek, ki ga po tem, ko se mafini pečeni, postavijo v že ogreto pečico. Med peko narastka pa pripravijo še testeninsko solato. Polnozrnate testenine skuhajo ter zmešajo z zelenjavo po okusu (uporabijo seveda drugače vrste kot za zajtrk) ter dodajo olive. Začinijo po okusu. S seboj spakirajo še skuše v pločevinki, ki jih bodo v solato vmešali tik pred zaužitjem.

Ko tekmovalci pridejo utrujeni domov, je seveda težko takoj začeti kuhati, zato želodčke podkrepijo z jogurtom in lešniki, ki jih bodo toliko nasitili, da bodo lažje zdržali do večerje, in preprečili, da bi sestradani napadli večerjo. Pri večerji za osnovo vzamejo štručko s semeni, jo po dolgem prerežejo, dodajo ajvar in polnozrnato gorčico, ki je odličen antioksidant. V štručko dodajo kislo zelje, ki poskrbi za dobro črevesno floro, in čezenj položijo na hitro prepečene piščančje prsi, narezane na trakce. Čez to po okusu naribajo malce sira in postavijo v ogreto pečico le toliko, da kruh postane hrustljav in da se sir stopi. Tak "hot dog" postavi piko na i odličnemu dnevnemu jedilniku in jih napolni z dovolj energije, da po večerji opravijo še zadnji trening.

ZAJTRK

jajčni mafin (gobe, špinača, paprika), pirin kruh

DOPOLDANSKA MALICA

rižev narastek iz rjavega riža z ribanimi jabolki

KOSILO

testeninska solata (polnozrnate testenine, olive, zelenjava po okusu, skuša)

POPOLDANSKA MALICA

tekoči jogurt, lešniki

VEČERJA

"hot dog" v štručki s semeni in s piščančjimi prsmi, kislim zeljem, ajvarjem, polnozrnato gorčico in naribanim manj mastnim sirom

Dober tek vam želi Dietetik priporoča!

Ne spreglejte