TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 9. 2008,
13.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 2. 9. 2008, 13.41

8 let

Prvi korak k Tehnološkemu design centru

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pismo o nameri, ki je prvi korak na poti k ustanovitvi in izgradnji Tehnološkega design centra, so podpisali ministrica Mojca Kucler Dolinar, rektorica Andreja Kocjančič in dekan Janez Nastran.

Kot je pred podpisom poudarila ministrica za visoko šolstvo Mojca Kucler Dolinar, je center dobro zasnovan koncept, ki smo jih do danes pogrešali, obenem pa ne bo samo ponujal rešitev, temveč bo tudi ustvarjal potrebe na trgu. "Ima velik potencial, da postane edinstvena inštitucija", je povedala ministrica ter obljubila podporo vlade v organizacijskem, tehnološkem in finančnem smislu. Center pomeni večjo kakovost študija "Ideja je težka 20 milijonov evrov, danes smo od države dobili 120.000 evrov," je povedala rektorica Univerze v Ljubljani Andreja Kocjančič, ki je obenem pojasnila, da bodo za izgradnjo centra poskušali pridobiti evropska sredstva, za finančno podporo pa bodo nagovarjali tudi gospodarstvo. "Center pomeni večjo kakovost študija, pritegnil pa bo tudi ekonomiste, sociologe, psihologe, ..." je še dodala.

Minsiter turk med prvimi podprl projekt

Slovensko gospodarstvo se mora zavedati, da deluje na globalnem trgu, je v okviru razprave o povezovanju visokošolskega prostora z industrijo, v kateri je sodelovalo okrog 40 predstavnikov podjetij in univerze ter je potekalo pred podpisom pisma o nameri, izpostavil minister za razvoj Žiga Turk, ki je projekt podprl med prvimi.

Stranke pisma o nameri soglašajo, da v Sloveniji potrebujemo inovacijsko okolje, ki bo na učinkovit način zapolnilo manjkajoče vrzeli med učenjem in znanjem na eni strani ter gospodarstvom in trgom na drugi. Pismu o nameri sedaj sledi konzorcij za izgradnjo in vzpostavitev centra, kasneje investicijski načrt, projektna dokumentacija in končno gradbeno dovoljenje.

Ne spreglejte