0
0
0
0
0
NATISNI PISAVA

Urška Čepin: Žal mi je, ker so me izkoristili

Avtor: Katja Klavora

Urška Čepin je na zadnje dvignila prah prav s spotom za pokojninski referendum. O tem in še marsičem je spregovorila v intervjuju.

0
0
0
0
0
Urška Čepin je na zadnje dvignila prah prav s spotom za pokojninski referendum. O tem in še marsičem je spregovorila v intervjuju. Pin It

Pevka, igralka, udeleženka lepotnih tekmovanj in resničnostnih šovov, vse to je Urška Čepin. Prvo novico v slovenskih poročilih si je zaslužila z odmevno kampanjo za pokojninsko reformo. Za enourno snemanje oglasa je dobila tisoč evrov, a ji je nekoliko žal, saj pravi, da so jo izkoristili. Z Urško smo se pogovarjali tudi o ločitvi, odmevni biografiji in ljubezni s Cimerotićem ...

Za vami je burnih 14 dni, kako ste?

Za mano je burnih že kar nekaj let. Res pa je, da je bilo živahnih tudi teh zadnjih 14 dni. S tem oglasom smo kar razburkali slovensko javnost, vendar se zdaj počasi umirja, sicer pa sem že navajena na take dneve.

Celoten intervju si lahko ogledate v oddaji VIP-mikrofon na Planet TV.

Na sporedu je v:
- sredo ob 18:30 in 23:00,
- četrtek ob 10:30 in
- soboto ob 11:00 in 19:30.

Kar naenkrat ste bili prva novica v poročilih, ste pričakovali takšen bum?

Po pravici povedano, nisem. Poklicala me je agencija, ali imam čas za snemanje oglasa. Nisem niti dobro vedela, za kaj gre, samo da je nekaj v zvezi s pokojninami. Potem smo se uskladili, v eni uri posnela oglas. Besedilo sem dobila tam, kot najeta igralka sem le korektno opravila svoje delo. Tekst bi lahko prebral kdorkoli, ampak je bilo verjetno, ker sem bila to jaz, tako odmevno.

Lahko bi rekli, da ste igrali lik, ki se malce norčuje iz sebe ...

Nisem se norčevala iz sebe, le profesionalno sem odigrala, tako kot vsak igralec, ki dobi pred scenarij. Bila je parodija in človek se mora znati malo pošaliti tudi na svoj račun.

Koliko je vredno vaše igranje, kako bi ga ocenili?

Ne vem, neprecenljivo, če se malce pošalimo.

Govorilo se je o pet tisoč evrih, o tem, da denarja še niste dobili … So vam zdaj že plačali?

Pet tisoč evrov so verjetno vložili v ves videospot, za celo ekipo od montažerjev do snemalcev. Jaz sem podpisala pogodbo za tisoč evrov, kar se mi je takrat, ko so me klicali iz agencije, za eno uro dela zdelo dovolj. Nisem vedela, da bo tak bum, saj so mi rekli, da bo oglas samo na YouTubu in za eno uro mojega prostega časa je bilo tisoč evrov dovolj.

Vsi moramo preživeti, tudi jaz imam otroka in različne položnice – delam v šovbiznisu in če se mi ponudi kakšen posel, ga sprejmem. Posel, da nekaj preberem, se mi je zdel čisto kul. Nisem vedela, da bo šlo za takšno zadevo in kampanjo, to me je presenetilo, ampak kot sem že rekla, sem navajena vsega hudega, saj je to del posla – sem pač medijska oseba. Klicali so tudi iz Zagreba in Beograda, saj je bilo tudi pri njih v poročilih. Iz majhnega oglasa je nastal bum, celo pravi orkan.

Pa vam je zdaj morda žal?

Pa žal ... Ne vem. Žal mi je, ker so me izkoristili na takšen način. Ko bi prej natančno povedali, kaj in kako ter da lahko pričakujemo takšen odziv. Sicer pa mislim, da je vsaka stvar za nekaj dobra, žal mi je le z vidika, da mi niso povedali prej.

Se boste o tem, da so vas izkoristili, še pogovorili z vlado ali agencijo?

Mislim, da ne. Ne vem, kako naj zdaj to rečem, ampak saj veste, če se stvar bolj meša … Bolj smrdi. Pogodbo smo podpisali na dan snemanja, tako da verjetno ne bo nobenih pogovorov več.

Se sicer ukvarjate kaj s politiko, ali spremljate dnevno dogajanje?

Poročila in dnevne novice, ob jutranji kavici pa preberem časopis. Do zdaj se nisem bolj intenzivno poglabljala, ampak zadnje čase politiko vse bolj spremljam. Zdaj sem popolnoma na tekočem s pokojninsko reformo in sem zelo pripomogla k oglasu.

Pa mislite, da ste pripomogli tudi k odločitvi volivcev?

Pri tem pa nimam nič. To so ljudje, ki so na svojih položajih in so odgovorni za to. Državljani naj bi jim zaupali ali pač ne, kot so jih s svojimi dejanji prepričali, so jih prepričali. Videospot ni veliko vplival na to, morda nekaj odstotkov, kot sem videla po raziskavi neke agencije, se je odločilo več ljudi.

Vi ste šli na volitve?

Da, šla sem, ampak moje osebno mnenje nima nobene zveze s tem oglasom. Jaz sem bila v tem primeru le igralka.

Vas je zdaj zamikalo, da bi se pridružili kakšni stranki?

Glede na to, koliko prahu sem dvignila samo z enim oglasom in svojo pojavo ter koliko ljudi se je s tem ukvarjalo, kje vse je bilo – mogoče pa bi res lahko dosegla še kaj več kot ti naši bistri politiki.

Kaj bi vas najbolj zanimalo?

Ne vem še, o tem pa še razmišljam.

Ste znanka lepotnih odrov in tekmovanj. Na prvih fotografijah ste bili še popolnoma naravni, če se lahko tako izrazim, zakaj ste se odločili za estetske posege?

Naravna, hm, kako naj začnem. Ne vem, z modnimi brvmi sem se srečala že pri 16 letih, ko sem bila še punčka, deklica. Zdaj sem stara 26 let, sem že mama in iz deklice sem se spremenila v žensko. Vse, kar sem si popravila, je oprsje, a o tem je bilo že preveč povedanega, saj ima vsaka druga ženska v Sloveniji popravljeno oprsje in še kaj več. To je bila moja edina lepotna operacija. Ustnic si nisem operirala, v njih je minimalno polnilo, ki izgine po nekaj letih. To je vse, nimam nobenih korekcij nosu ali botoksa.

Kako to, da ste se odločili za posege?

Prsi sem si dala popraviti, niti ne toliko povečati, po porodu. Z ustnice pa ne vem, to sem jaz, to mi je bilo takrat všeč. Če mi ne bo všeč, tako ali tako izgine, če pa mi bo, si jih bom pač še polnila.

Ljudem se vaši posegi ne zdijo najbolj uspešni. Kako se vi vidite v ogledalu?

Na sebi ne bi nič spremenila. Ponavadi se ljudje ukvarjajo z drugimi, ker so sami s sabo nezadovoljni in se ne sprejemajo. Vsak mora začeti pri sebi, predvsem pri notranjosti, to se pozna tudi na zunanjosti, saj mora biti vse v ravnovesju.

Govorilo se je, da ste bili pod pritiskom nekdanjega moža, ki je navijal za operacije?

On me ni v nič prisilil. Imela sva lep odnos, podpirala sva se pri odločitvah in sva se zelo dopolnjevala.

Kako pa se zdaj razumete z njim?

Po vsem burnem dogajanju v prvem letu se zdaj super razumeva in imava lep odnos.


Kako vaša družina gleda na vaše pojavljanje v resničnostnih šovih?

Moji bližnji me poznajo in vedo, da se nisem čisto nič spremenila, ko sem se začela pojavljati v javnosti. Še vedno sem preprosta, ampak ljudje seveda obsojajo. Televizija in časopisi naredijo nek zid in potem si vsak ustvari svoje mnenje, do tega imamo vsi pravico. Sin je od rojstva navajen, da je njegova mami v časopisih in na televiziji, ponosen je name. Dostikrat si izreže kakšno fotografijo iz časopisa in jo nese v vrtec, vedno me pohvali: "Mamica moja, kako si lepa." Tudi punčke v vrtcu me občudujejo.

Družina mi zelo stoji ob stani. Moja mama je moja najboljša prijateljica in menedžerka, ki mi pomaga pri projektih in odločitvah.

Lovorika za playboyevo dekle leta se vam je izmuznila. Ste razočarani?

Nisem razočarana. Na svoje posnetke sem zelo ponosna. Moj Playboy se je prodajal tudi po Balkanu, prodaja je bila dobra, fotografije pa so prelepe. Dobila sem veliko pohval, razočarana pa nisem, ker imam preveč dela in nisem imela časa, da bi se ukvarjala z glasovanjem. Ravno v tem času sem bila v resničnostnem šovu Dvor v Srbiji.

Če ostaneva pri resničnostnih šovih. Se da od tega živeti?

Nastopila sem v dveh – v Big Brotherju slavnih v Sloveniji in v Dvoru slavnih v Srbiji. Od tega ni mogoče živeti, je le dohodek, ki pride zraven. Tudi v šovbiznisu je zdaj kriza, tako kot na vseh področjih, zato je treba trdo delati. Sem mati samohranilka, imam položnice, poprijeti je treba za vsako delo.

Načrtujete nastop v še kakšnem?

Za zdaj ne in tudi v bližnji prihodnosti ne.

Vodite vremensko napoved, v kateri ste imeli na glavi že zajčja ušesa, masko. Kaj lahko še pričakujemo?

Vreme je bilo zame nov izziv. Že pred leti sem delala na televiziji, kjer sem imela glasbeno pogovorno oddajo, potem pa nekaj časa nisem in male zaslone sem pogrešala, saj se pred kamero počutim zelo domače in sproščeno. Ponudila se mi je priložnost in želela sem biti drugačna od vseh preostalih vremenarjev, tako da se v uvodu navežem na kakšno določeno aktualno novico ali praznik.

Lahko pričakujemo golo napoved?

Ne, to pa ne. Na takšno raven se ne bi spuščala. Gledanost vremenske napovedi, televizije se je dvignila. Ne potrebujem golote, saj lahko pozornost drugače pritegnem. Vedno jo.

To je le eden izmed vaših projektov. Kaj imate v načrtu za naprej?

Videla bom, kam me bo zanesla pot. Imam še veliko načrtov in želja. Želim ostati v medijih. Imam visoke cilje, rada bi se preizkusila kot igralka v filmu, to so želje. V ospredju je pevsko sodelovanje z Balkanom. Dogovarjam se za skupne nastope in duet.

Kaj pa album?

Album niti ne, saj se trenutno ne prodajajo. Izdajam singel za singlom, imam nastope. Trenutno se veliko ukvarjam s srbskimi besedili in glasbo. Nastop imam pa že ta konec tedna z znanim pevcem Šakom Polumento.

Svoje življenje ste razgalili tudi v biografiji, nato pa ste se z avtorico sprli. Kakšno je stanje?

Da, to je moja biografija, ampak to ni moja knjiga. Nisem je napisala in v njej ni moje besede, čeprav govori v prvi osebi. Težko še govorim o tem, saj ne želim pogrevati. To je knjiga o mojem težkem obdobju, ko sem se ločevala, ko so mediji pritiskali name in na Aleša. Ko sva bila v začaranem krogu, so mediji ogromno pripomogli k temu, da sva se ločila. Če ne bi bilo takšnega buma, mislim, da se sploh ne bi ločila.

Tudi Nana, ki je napisala knjigo, je videla, da je to tržna niša, ker sem se pojavljala na vseh naslovnicah revij, mojo bolečino je izkoristila, ampak je nisem niti tožila, čeprav od knjige nisem dobila niti centa. Denar sta dobili ona in založba, ne vem pa, za kakšen denar gre, mene so samo izkoristili. Spet me je ta moja naivnost veliko stala, ampak verjamem, da se v življenju vsakomur vrne, čeprav nikomur ne privoščim nič slabega. Vesolje že poskrbi, da se dobro vrne z dobrim in slabo s slabim. Na nesrečo se je zdaj ločila tudi Nana.

Zdaj vidi, kaj ste prestali.

Da, srečali sva se, pristopila je in mi rekla, da ji je žal, da je izdala knjigo. Da vidi, kaj sem prestajala, in ji je žal.

Kako pa je zdaj z ljubeznijo? Pisalo se je, da se veliko družite s Cimerotićem?

Da, pisalo se je in se še piše o različnih moških. S Cimerotićem sva prijatelja, kolega, znanca … Že nekaj časa se poznava, ampak predvsem se srečujeva na prireditvah, kjer rečeva besedo ali dve. Zanimivo je, da me vedno ujamejo fotografi in potem napišejo kakšno zgodbo. Fotografirali so me že na nogometni tekmi z očetom, naslednji dan je bilo v časopisu, da imam novega. Tako da ljubezni trenutno ne iščem, ker imam preveč drugih stvari. Bo že prišla, ko bo čas za to.

"Zame film ni Gardaland"

Režiser Nejc Gazvoda je v Cannesu predstavil svoj režijski prvenec Izlet. V intervjuju govori o temah, ki ga najbolj zanimajo, in o vlogi, ki jo ima film v našem življenju.

Foto: Matej Leskovšek/siol.net
Video: Klemen Aber, Luka Petrič/siol.net

Ključne besede: urška čepin

Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Viktorji: Glasujte za Planet Siol.net

Z SMS-sporočilom glasujte za Planet Siol.net in se potegujte za bogate nagrade!

Fotogalerija
Rašica z modno revijo

Slovenska blagovna znamka Rašica, podjetje z dolgotrajno in bogato tradicijo, se je v četrtek zvečer predstavila v izjemni luči.

Anketa

Ali že čutite spomladansko utrujenost?

4 dni zdravljenja z bioenergijo

Zdravljenje vodi diplomant svetovno priznanega bioenergetika Zdenka Domančiča, Zdravko Mrđa.

Kapsule zelene kave 16,60 €!

Najmočnejši 800 mg ekstrakt zelene kave na trgu. Za vse, ki potrebujete pomoč pri hujšanju.

Program Birokrat zdaj 50 % ceneje!

Celovit program za vodenje poslovanja podjetij. Izkoristite smešno nizke cene do 30.4.2014. Pohitite!

oglasno sporočilo Zagotavlja