NATISNI PISAVA

Mis Slovenije kmalu v Playboyu

Avtor: Katja Klavora

Letošnja mis Slovenije Nives Orešnik nam je v intervjuju povedala, da po končanem mandatu, ne bo postala pevka, ampak bo rajši ostala slikarka.

Prvič v zgodovini lepotnega tekmovanja Miss Slovenija se vam bo lahko zgodilo, da boste na ulici lepotico, ki bo videti tako kot mis Slovenije 2012, zaprosili za avtogram, a vas bo dekle zavrnilo in vam razložilo, da je mis Slovenije njena sestra dvojčica Nives Orešnik.

Čestitke za zmago. Ali ste jo pričakovali?

Zmage nisem pričakovala, saj v tem kratkem času nisem utegnila razmišljati, kako se bom pripravila in kaj naj pričakujem. Vse se je odvijalo tako hitro. Je pa res, da mi je dalo vabilo organizatorjev veliko samozavesti. V zmago nisem bila prepričana niti zato, ker nisem vedela, kakšne so druge kandidatke.

Kot ste že omenili, ste na izbor dobili vabilo. Kako to, da ste se odločili vabilo sprejeti?

Nastop se mi je zdel zelo dobra priložnost, saj imam rada vedno nove stvari in se rada preizkušam v novih izzivih. Mislim, da bom ta naslov lahko dobro izkoristila, tako da je bil to glavni razlog.

Kaj pričakujete, da vam bo naslov prinesel?

Zavedam se, da mi je naziv prinesel tudi nekaj dolžnosti, kot sta dobrodelnost in udeleževanje na različnih prireditvah. Imam nekaj idej, kaj bom naredila, ampak še ne bi ničesar izpostavljala, dokler organizacija ni stoodstotna. V resnici imam nekoliko slab občutek, da se bom svetovnega izbora kot mis Slovenije udeležila, ne da bi pred tem za sabo že imela kakšno dobrodelno akcijo. Organizatorji to sicer razumejo in bom nadoknadila, ko pridem nazaj. Naslov pa bom izkoristila tudi za svoje delo, ne samo v manekenstvu, ampak bom izpostavila tudi vse druge svoje potenciale.

In kateri so?

Slikarstvo in šport.

Študirate umetnost. Kdo je vaš najljubši slikar?

Odgovor je nekoliko kompliciran. Odvisno je od področja. Dali mi je všeč kar zadeva tehniko, ideje in slog, Van Gogh mi je všeč kot umetniška osebnost in njegove slike, pa tudi intimisti so mi ljubi. Nisem pristaš moderne oziroma novodobne umetnosti, saj ta izgublja čar.

Torej ne boste postali novinarka ali pevka?

Ne, ne bom. Držala se bom svojega področja.

Ali radi potujete? Se veselite odhoda na Kitajsko?

Seveda, zelo rada potujem. V tujini sem že veliko delala – v Italiji, Londonu, Avstriji in Miamiju sem že delala, tako da imam nekaj izkušenj in se v tujini dobro počutim in znajdem.

Potem se ne bojite, ker boste potovali sami? Se ne bo ponovila zgodba nekdanje mis Sandre Adam, ki se je vrnila le po nekaj dneh?

Ne, ničesar se ne bojim, komaj čakam, da bom odpotovala. Od tam pa se me tudi ne bodo znebili kar tako.

Kakšna so vaša pričakovanja glede svetovnega izbora?

Da bo to ena lepa pozitivna izkušnja, kjer bom spoznala nove ljudi, predvsem dekleta iz drugih držav. Veselim se tudi potovanja na Kitajsko, saj tam še nisem bila, a sem si želela iti. Z uvrstitvijo pa je tako – na svetovnem izboru ni recepta, kako uspeti, tako da bi se rada predvsem predstavila z udejstvovanjem in delom. Udeležila se bom vseh aktivnosti in rada bi, da me vidijo naravno in takšno, kot sem.

Izkušenj iz manekenstva imate že kar nekaj. Kako se je vse skupaj začelo?

Z manekenstvom sem se začela ukvarjati lani in to predvsem na pobudo ljudi okoli sebe. Modo imam od nekdaj rada in jo spremljam. Moje prvo vabilo je bilo od frizerja, ponudbo za fotografiranje sem sprejela in ugotovila, da je to zabavno. Našla sem se v tem in nadaljevala.

Bi se fotografirali za Playboy?

S Playboyem je tako: ne bi se fotografirala gola, sploh zdaj ne, ko imam naziv. Sem pa pred nekaj časa dobila vabilo Aleša Bravničarja, s katerim sva skupaj že delala za neko revijo, in sem ga dobro spoznala. Spoštujem ga kot fotografa, tako da sem se pozitivno odzvala na njegovo vabilo, da bom tudi za Playboy naredila fotografije. Te so bolj modne in jih bom lahko uporabila za referenco v svoji predstavitveni knjigi.

Imate fanta?

Nimam, samska sem.

Preberite še:

Foto: Matjaž Tavčar, Dejan Nikolič
Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Nebotičnika WTC sta ponovno oživela!

Od tega četrtka, 1. oktobra, si ekskluzivno oglejte mojstrovino Roberta Zemeckisa Pot do slave v 3D!

Kako je čudežni deček postal Peter Pan?

8. oktobra prihaja nova predelava pravljične zgodbe o Petru Panu in njegovih dogodivščinah.

Plačila z Moneto nagrajujejo

Za vse ljubitelje koncertov ter športnih in drugih dogodkov sta Moneta in Eventim pripravila veliko nagradno igro.

Zgodovina selfi butla nasmejala do solz

Naslednji ponovitvi bosta 9. 10. 2015 in 18. 10. 2015.

Fotogalerija
Bik že privablja poglede na Bavarskem dvoru (foto)

Bronasti bik, ki je dobri dve desetletji krasil pročelje novogoriškega Mipa, od danes naprej nadzira gospodarsko dogajanje v Ljubljani.

Anketa

Prihoda jeseni se veselim:

Diversey, čistilna oprema

Vodilna znamka na področju trajnostnih čistilnih, sanitarnih in higienskih rešitev.

Jesenske počitnice na slovenski obali - Polpenzion že od neverjetnih 36 EUR!

Doživite čudovito jesen na slovenski obali v Hotelih Bernardin.

Okna Priba

PVC in ALU okna ter vrata iz visokokavostnih materialov! Preverite!

oglasno sporočilo