TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 12. 2009,
7.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 19. 12. 2009, 7.53

8 let

Šentviški predor znova odprt

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Družba za avtoceste (Dars) je ob 12. uri za promet znova odprla avtocestni odsek Šentvid - Koseze. "Šele z delnim zaprtjem predora se je pokazalo kako zelo pomemben je," je pojasnila Mateja Duhovnik.

Predsednica uprave Darsa je še izpostavila, da so predor pripeljali do take faze, ko skoraj ne bi smelo biti več večjih težav. S tem je skozi predor Šentvid promet stekel tako po obeh glavnih predorskih ceveh, kot tudi po dveh novozgrajenih priključnih predorskih ceveh. Prek leve priključne cevi je tako odslej možen izvoz iz predora Šentvid na Celovško cesto v Ljubljani in naprej proti Medvodam, prek desne priključne cevi iz smeri Medvod pa je mogoč uvoz v predor Šentvid v smeri proti razcepu Kozarje. "Popolne varnosti ne moremo zagotoviti" Duhovnikova je pohvalila tudi sodelavce Darsa, ki so zasnovali in realizirali tudi nadzorni center v Dragomlju, ki je po njenem mnenju svetovnega formata. V omenjenem centru, kjer so dobri prostorski in tehnični pogoji, bo Dars skrbel za varno vožnjo skozi predor. "Pri takih stvareh, kot je promet in taki zahtevni gradbeni projekti, kot je šentviški predor, popolne varnosti ne moremo dokončno zagotoviti," je pojasnila Duhovnikova in poudarila, da je v predoru skoraj ne bi smelo biti več večjih težav, ne more pa reči, da jih zagotovo ne bo.

Na vprašanje, kako po treh mesecih na mestu predsednice uprave Darsa ocenjuje družbo in njeno prihodnost, je odgovorila, da je Dars zelo interdisciplinarna družba in da dobra seznanitev s situacijo vzame veliko časa. "Vedno ocenjujem da je to dobra družba. Mislim, da so morda kakšne manjše napake, ki sem jih videla še od zunaj, prepričana pa sem, da bomo od zelo dobre družbe postali najboljša družba," je menila Duhovnikova.

"Dars čaka še veliko dela in sprememb" Obenem je poudarila, da Dars v prihodnosti čaka še veliko dela in sprememb, in sicer od statusnega preoblikovanja, do spremembe infrastrukture, ki ni več v upravljanju Darsa, in do zagona in čim hitrejšega dokončanja akcijskega načrta elektronskega cestninjenja.

Med 9. in 19. decembrom je izvajalec v sklopu zaključnih del, ko je bil avtocestni odsek Šentvid - Koseze zaprt za ves promet, v šentviškem predoru navezoval sisteme elektro in strojne opreme med dosedanjima glavnima ter novozgrajenima priključnima predorskima cevema, opravljena pa so bila tudi vsa potrebna testiranja in požarni preizkus.

Vsi sistemi normalno in pravilno delujejo Ker šentviški predorski sistem deluje kot funkcionalna celota, je bila potrebna zapora celotnega predora. Zaključni tehnični pregled je v četrtek pokazal, da vsi sistemi normalno in pravilno delujejo, tako da je predor s priključnima cevema pridobil tudi vso potrebno dokumentacijo za predajo prometu.

Ne spreglejte