NATISNI PISAVA

Na SP Šestakova, Rodićeva, Tomičeva in Tršan

Avtor: STA

Na 14. dvoranskem atletskem svetovnem prvenstvu, ki bo med 9. in 11. marcem v Carigradu, bo nastopila četverica slovenskih predstavnikov.

Marija Šestak (Mass) in Snežana Rodič (Mass) v troskoku, Marina Tomič (Kladivar) v teku na 60 m ovire in Vid Jakob Tršan (Mass) na 800 metrov. Šestakova svojega nastopa še ni potrdila.

Šestakova, s 15,08 metra je četrta na večni dvoranski lestvici vseh časov, je po zanjo neuspešnem nastopu na državnem prvenstvu v Celju, kjer ni preskočila 14 m in za Rodičevo osvojila drugo mesto, dejala, da bo še razmislila o svoji udeležbi na SP. Če se bo odločila za pot v Turčijo, potem bo na dvoranskem SP nastopilo še enkrat več slovenskih tekmovalcev kot pred dvema letoma v Dohi. V Katarju je Rodičeva v troskoku zasedla deveto mesto (13,84 m) in je finale zgrešila za pet centimetrov, Miran Vodovnik (Almont) pa je s svojim najboljšim izidom sezone izpadel v kvalifikacijah suvanja krogle, kjer je bil 15. (19,82 m).

Martin Steiner, predsednik strokovnega sveta Atletske zveze Slovenije, pa je dejal, da je Mednarodna atletska zveza (IAAF) potrdila nastop Tršana na SP v Carigradu, saj nihče izmed ostalih slovenskih atletov ni izpolnil norme za to tekmovanje. Tršan je 12. februarja z 1:48,05 na Dunaju za več kot sekundo izboljšal 17 let star slovenski dvoranski rekord Rafka Mariniča ter normo (1:48,00) za dvoransko SP zgrešil le za pet stotink sekunde.

"Kriteriji za nastop na SP so zelo zahtevni, saj je število mest mednarodna zveza zaradi kratkega časovnega okvira tekmovanja zelo omejila. Kriteriji so zato zelo visoki. Na SP bi lahko nastopili še Tina Šutej v skoku s palico in Nina Kolarič v skoku v daljino, ki tudi imata normi. Prva je na študiju v ZDA, Kolaričeva pa se je odločila, da se bo osredotočila na EP na prostem in olimpijske igre v Londonu. V Carigradu bi bili zadovoljni s ponovitvijo letošnjih najboljših izidov. Trenutno je Šestakova po izidih sezone na 20. mestu, Rodičeva je 28., Tomičeva pa 43. Forma vseh se vzpenja in upamo, da bo najboljša prav na SP," je dejal Steiner.

Preberite še:

Tomičeva in Rodićeva potrdili formo pred SP

Snežana Rodić (Mass) je na dvoranskem atletskem prvenstvu Slovenije v Celju zmagala v troskoku ter s 14,05 m premagala Marijo Šestak (Mass, 13,85 m), Rodičeva pa je zmagala tudi v daljini (6,17 m).

Šutejeva popravila slovenski rekord

Slovenska atletinja Tina Šutej je na ameriškem študentskem prvenstvu jugovzhodne konference zmagala v skoku s palico in s 4,55 metra krepko popravila svoj uradni slovenski rekord.

Foto: Vid Ponikvar
Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Sezona 2014

Pregled atletskih tekmovanj v sezoni 2014

Sezona 2013

Pregled atletskih tekmovanj v sezoni 2013

Sezona 2012

Pregled atletskih tekmovanj v sezoni 2012

Sezona 2011

Pregled atletskih tekmovanj v sezoni 2011

Sezona 2010

Pregled atletskih tekmovanj v sezoni 2010

Anketa

Kdo je trenutno najboljši slovenski nogometni vratar?

Zadeni 300€, potovanje ali Organka

Organko bo ob Svetovnem dnevu Zemlje bogato obdaril nekoga izmed vas, ki vam je mar varovanje narave in ki bo pravilno odgovoril na nagradno vprašanje.

Paket Dvojni plus

Združite elektriko in plin v enem paketu ter ju do konca leta 2016 plačujte po nižji ceni, na eni položnici! Energija Plus

Brezplačno računovodstvo in bilanca

Izberite svoj računovodski paket in izkoristite 1 mesec brezplačnega vodenja! Računovodstvo Ambicij

oglasno sporočilo Zagotavlja