NATISNI PISAVA

Konec upanja, Vlašićeve ne bo v Londonu

Avtor: Rok Viškovič

Split - Najboljša hrvaška atletinja Blanka Vlašić je potrdila, da je njen nastop na letošnjih olimpijskih igrah v Londonu dokončno odpadel.

Maja je 28-letna dvakratna svetovna prvakinja v skoku v višino, ki je na zadnjem svetovnem prvenstvu osvojila srebro, sporočila, da je staknila bakterijsko okužbo, zaradi katere je njen nastop v Londonu, kjer bi lovila zlato olimpijsko medaljo – na olimpijskih igrah je bila doslej najboljša druga pred štirimi leti -, vprašljiv. Že takrat so bili mnogi pesimisti in prepričani, da je na letošnjem največjem športnem dogodku na svetu ne bomo videli. Zdaj so se njihove napovedi uresničile.

''Odlagala sem odločitev o tem, ali bom nastopila v Londonu in upala na čudež, a jasno je, da nastop na letošnjih olimpijskih igrah ni realen. Stanje mojega gležnja in tetive je vse boljše, a treningi so vse bolj kompleksni. Primanjkuje mi časa. Če ne bi bilo infekcije, ki me je pri rehabilitaciji popeljala na začetek, bi do iger zagotovo okrevala,'' je sporočila Blanka Vlašić, ki je doslej nastopila že na kar treh OI. Za vse tiste, ki so se bali, kaj bo v prihodnosti, je sporočila: ''Imam še kaj za reči na skakališčih po vsem svetu. Kar se mi je zgodilo, dojemam kot priložnost za nov začetek. Moja želja je, da nastopim še vsaj na naslednjih olimpijskih igrah v Braziliji in na tistih, ki bodo štiri leta zatem.''

Namerava tekmovati do OI 2020


Vlašićeva, njen osebni rekord na prostem znaša kar 208 centimetrov, je sicer ena najboljših skakalk v višino v zgodovini. Naštevanje njenih uspehov je zamudno. Olimpijsko srebro, tri medalje s SP, štiri z dvoranskih SP (dve zlati, srebrna in bronasta), naslov evropske prvakinje, zmaga na sredozemskih igrah, naslov evropske prvakinj do 23 let in kar dva naslova mladinske svetovne prvakinje, kar je dosežek, ki uspe le redkim. Če bi se za odhod v pokoj odločila danes, bi se imela s čim pohvaliti. A če gre verjeti njenim besedam, se bo lahko, ko bo napočil čas slovesa, pohvalila s še nekaj dosežki.

Preberite še:

Foto: Sportida
Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Sezona 2015

Pregled atletskih tekmovanj v sezoni 2015

Sezona 2014

Pregled atletskih tekmovanj v sezoni 2014

Sezona 2013

Pregled atletskih tekmovanj v sezoni 2013

Sezona 2012

Pregled atletskih tekmovanj v sezoni 2012

Sezona 2011

Pregled atletskih tekmovanj v sezoni 2011

Sezona 2010

Pregled atletskih tekmovanj v sezoni 2010

Anketa

Kdo bi si po vašem mnenju najbolj zaslužil priznanje za najboljšega nogometaša v letu 2015?

Toplotne črpalke

Za kakovostno izvedbo v dogovorjenih rokih se obrnite na IMP Energetiko. Kontaktirajte nas!

Naroči revijo Računalniške novice!

21 številk + odličen Bluetooth zvočnik za samo 33,50€.

Se že veselite prvega snega?

S snežnimi frezami Husqvarna se lahko, saj boste brez težav premagovali težave s snegom. Preverite ponudbo!

oglasno sporočilo