Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Četrtek,
25. 2. 2016,
19.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

AZS

Četrtek, 25. 2. 2016, 19.11

8 let

Atletska zveza med atlete v olimpijskem letu razdelila 215 tisočakov

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Na sedežu Atletske zveze Slovenije (AZS) so najboljši slovenski atleti podpisali pogodbe za leto 2016. V letošnjem letu bo atletom namenjenih 215 tisoč evrov, kar je 20 odstotkov več kot lani.

Letošnje atletsko leto bo postreglo s tremi velikimi tekmovanji, na katerih bodo poskušali vidno vlogo imeti tudi slovenski atleti. Že čez slab mesec bo na sporedu dvoransko svetovno prvenstvo v Portlandu (17.–20. marec), kjer bo nastopila trojica slovenskih atletov, za evropsko prvenstvo v Amsterdamu (6.–10. julij) ima norme izpolnjene že 13 atletov, vrhunec sezone pa bodo olimpijske igre v Riu de Janeiru, kjer je med kandidati Olimpijskega komiteja tudi 14 slovenskih atletov. Devet med njimi jih že ima norme.

"Atleti in atletinje s tem dobivajo boljše pogoje"

"Današnji dan bi označil kot izjemnega za slovensko atletiko, predstavlja pa lep uvod v pomembno olimpijsko sezono. Vesel sem, da bomo priča podpisu pogodb z glavnimi tvorci slovenskih atletskih uspehov – našimi najuspešnejšimi atleti, njihovimi trenerji in predsedniki klubov. Skupaj in v tvornem sodelovanju z v prvi vrsti strokovnim svetom, atleti in svetom atletov nam je letos uspelo že v februarju dokončati odgovorno delo," je ob tem izjavil novi predsednik AZS Roman Dobnikar, ki je dodal: "To je ogledalo profesionalnega pristopa, zavzetosti in konstruktivnega dialoga, torej nove prakse v slovenski atletiki, ki se je v tej ključni situaciji izkazala za zelo pozitivno. Naši atleti in atletinje s tem dobivajo boljše pogoje, da se v miru pripravljajo na atletsko leto 2016 in se lahko osredotočajo na doseganje čim boljših rezultatov v eni od sezon, ki bo ključna za prihodnost kraljice športov v Sloveniji."

Sredstva, ki jih AZS namenja za pogodbe in priprave, letos znašajo 215 tisoč evrov, kar je več kot je bilo načrtovano v lanskem letu. Pogodbe za leto 2016 je podpisalo 25 atletinj in atletov, v mladi selekciji je pa je 38 atletinj in atletov. Potnike na prvenstva in mednarodna tekmovanja v mlajših starostnih kategorijah AZS podpira s pripravami.

Ne spreglejte