Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
25. 9. 2012,
16.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 25. 9. 2012, 16.07

8 let

Buč: Dvoršak laže, presenečen pa nisem

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski atlet Boštjan Buč, ki ga je Oddelek za boj proti dopingu pri Olimpijskem komiteju Slovenije kaznoval z enoletno prepovedjo nastopanja, ni presenečen nad kaznijo.

Danes je v slovenskem atletskem svetu močno odjeknila novica, da Boštjan Buč, ki že desetletje kroji vrh slovenske atletike, eno leto ne bo smel nastopati. Razlog? V zadnjem letu in pol naj bi trikrat prekršil zahteve programa posredovanja lokacij z namenom izvajanja programa nenapovedanih testiranj.

''Lahko rečem le to, da nisem naredil nič narobe. Kaj več o tem, kaj se je dogajalo in o vsem skupaj, pa bom povedal, ko pridobim vse dokumente, da sploh natančno vidim, za kaj me bremenijo,'' je sprva za Sportal povedal slovenski rekorder v teku na 3000 metrov z zaprekami, ki nas je, kot je obljubil, poklical uro po tem, ko smo ga sprva klicali.

Primer zanj sicer ni nov, saj je bil prisoten na zaslišanju senata disciplinske komisije NAK 11. septembra letos. ''Nisem presenečen nad tem, kako so se odločili, saj je bilo že na obravnavi vidno, kam vse skupaj pelje. Ko mi je eden izmed članov senata postavil vprašanje, me je, ko sem mu skušal odgovoriti - odgovor pa ni bil takšen, kot si je želel -, prekinil. In to petkrat. Odgovoril sem lahko šele po posredovanju moje odvetnice,'' je povedal večkratni udeleženec največjih atletskih tekmovanj, ki je prepričan, da za vsem skupaj stoji predvsem vodja področja v boju proti dopingu na OKS Janko Dvoršak. ''Lahko rečem, da Dvoršak laže. Očitno se skuša prek mojega primera dokazati na mednarodni ravni,'' je še dejal 32-letni atlet, ki ga je po tem, ko kljub temu, da je imel izpolnjeno normo, po odločitvi OKS ni nastopil na letošnjih olimpijskih igrah v Londonu, doletel nov udarec. Ali se bo na odločitev NAK pritožil, še ne ve. ''O tem se bom lahko odločil šele po tem, ko bom imel na voljo vse dokumente in videl, za kaj natančno sploh gre,'' je zaključil Buč.

S konkretnimi informacijami, razumljivo, še ni želel postreči, saj bi bila kakršnakoli beseda, izrečena napačno, lahko škodljiva v nadaljnji obravnavi. Je pa jasno, da so pred njim zelo stresni dnevi, verjetno celo tedni.

Ne spreglejte