Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 5. 2011,
15.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 23. 5. 2011, 15.32

8 let

Deseterica si želi finalno uvrstitev na SP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Boštjan Buč, Nina Kolarič, Primož Kozmus, Rožle Prezelj, Martina Ratej, Snežana Rodič, Sonja Roman, Marija Šestak, Tina Šutej in Miran Vodovnik si želijo finalne uvrstitve na SP v Južni Koreji.

V vrhunski atletski selekciji Atletske zveze Slovenije (AZS) je deset članov, del slednje, Rodičeva, Kozmus in Vodovnik, se je predstavil na novinarski konferenci. Primož Kozmus, olimpijski in svetovni prvak v metu kladiva, je ponovno dejal, da si na največji tekmi leta po enoletnem tekmovalnem premoru želi nastopa v finalu. "Odločil sem se, da bom po nedeljski veliki nagradi v Slovenski Bistrici dan pozneje nastopil še v Ostravi na Češkem. Tam bo večina najboljših metalcev kladiva. Povabili so me in sem se nato naknadno odločil, da se pomerim tudi v najmočnejši konkurenci že na začetku sezone," je svoj drugi nastop v sezoni napovedal Kozmus.

Snežana Rodič (Mass), peta na letošnjem dvoranskem EP v Parizu, se je na letošnji diamantni ligi kot prva Slovenka že predstavila; šesto mesto je zasedla v Šanghaju (13,92 m). "Na Kitajskem sem videla, kaj moram popraviti. Imela sem nekaj težav v zaletu, vendar me to ne skrbi, saj bo sezona dolga. Želim pa izboljšati osebni rekord in čim bolje tekmovati na največjih tekmovanjih," je dejala Rodičeva, deveta na lanskem dvoranskem SP v Dohi in šesta na EP v Barceloni.

Pri Vodovniku bo vse odvisno od zdravja

"Na prvi tekmi bom nastopil na slovenskem pokalu. Upam, da ne bo bolečin in bom uspešno nastopil za reprezentanco na evropskem ekipnem prvenstvu. Moj cilj je, da dosežem normo za SP v Daeguju. Vse pa bo odvisno od zdravja," je povedal Miran Vodovnik (Almont).

Martina Ratej (Šentjur) je težave s hrbtom, ki so se začele 17. aprila, že pozdravila. Prvič bo v mednarodni konkurenci tekmovala na tretji tekmi diamantne lige, ki bo 26. maja v Rimu. Tina Šutej (Mass) je na tekmi v mestu Athens na jugovzhodnem delu ZDA 15. maja dosegla najboljši letošnji izid na svetu in s 4,61 metra za deset centimetrov izboljšala svoj slovenski rekord. "Skok prek 4,61 m je bil zelo dober, potem pa je bila palica premehka na naslednji višini. Trše palice nisem imela. Smo jih pa naročili in pridejo pred državnim študentskim prvenstvom v ZDA. Do konca študentske sezone bom imela še dve tekmi, regijsko in potem še ameriško državno študentsko. V Slovenijo bom prišla 16. junija," je sporočila Šutejeva.

Pri AZS načrtujejo dva vrhunca

Marija Šestak (Mass), slovenska rekorderka v troskoku, je imela v lanski sezoni težave s hrbtom, letos pozimi pa z virozo. Upa, da bo v poletni sezoni zdrava in bo lahko nastopila v finalu SP. Sonja Roman (Štajerska) je na pripravah v Budimpešti, Boštjan Buč (AK Boštjan Buč) pa v Nemčiji.

"Z optimizmom zremo v poletno sezono. Že prvi rezultati, predvsem Šutejeve, so pokazali, da je bila zimska sezona zelo dobro izkoriščena. Načrtujemo dva vrhunca, evropsko ekipno prvenstvo sedi junija v Izmirju v Turčiji, ter vrhunec na SP v Daeguju. Uvrstitev reprezentance do osmega mesta v Izmirju bo dodatno nagrajena, prav tako bo bomo dodatni denar namenili za uvrstitev v finale na SP. Pogodbe z atleti smo podpisali, želimo pa nagraditi vrhunskost. V letošnjem letu bodo izplačila in drugo potekalo tako, kot lani, v naslednjem letu pa se bomo natančno držali veh sprejetih meril," je uvodoma dejal predsednik AZS Peter Kukovica.

O Američanu Bentu LaRueju, ki se je preselil v Slovenijo in že uspešno nastopa za ljubljanski Mass, pa je Kukovica dejal, da v letošnji sezoni za Slovenijo še ne bo mogel nastopati zaradi dolgotrajnega postopka pri pridobitvi državljanstva.

Ne spreglejte