Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
24. 6. 2020,
16.59

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70

Natisni članek

Kristjan Čeh Kristjan Čeh

Sreda, 24. 6. 2020, 16.59

1 leto, 4 mesece

Kaj pomeni 68,75 metra v metu diska?

Kako zares dober je Kristjan Čeh?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70

Kristjan Čeh je največji up slovenske atletike in tudi športa. Mladi Štajerec je z novim državnim rekordom 68,75 metra to še enkrat potrdil na torkovem mitingu v Mariboru. Skušali smo ugotoviti, kaj ta rezultat pomeni v svetovnem merilu.

Kristjan Čeh
Sportal Kristjan Čeh v Mariboru krepko izboljšal državni rekord

Imeli smo Primoža Kozmusa, Brigito Bukovec, Britto Bilač, Matica Osovnikarja in še nekaj sijajnih atletov oziroma atletinj, a zdi se, da utegne Kristjan Čeh preseči vse.

Čeprav je februarja letos dopolnil šele 21 let, je že pri rezultatih, ki ga uvrščajo med najboljše na svetu. Za nameček v disciplini, v kateri atleti kot po pravilu svoj vrhunec dosegajo po 30. letu starosti.

Da je boljši od vrstnikov, je pokazal že lani, ko je prepričljivo zmagal na evropskem prvenstvu do 23 let, a letos je lanskoletne, že tako sijajne rezultate, še krepko izboljšal. Svoj lanskoletni rekord (63,82 metra) je presegel za skoraj pet metrov in se z rezultatom 68,75 metra izstrelil v svetovno špico.

Kristjan Čeh je že na začetku svoje atletske poti, ki bi morala trajati še dve desetletji, med najboljšimi na svetu. | Foto: Grega Valančič/Sportida Kristjan Čeh je že na začetku svoje atletske poti, ki bi morala trajati še dve desetletji, med najboljšimi na svetu. Foto: Grega Valančič/Sportida

Zaradi pandemije novega koronavirusa tega na največjih tekmovanjih letos ne bo mogel potrditi. Olimpijske igre v Tokiu so bile prestavljene na naslednje leto. Usoda evropskega prvenstva, ki bi moralo biti v Parizu, je negotova in ga najverjetneje sploh ne bo.

Na obeh predvidenih največjih atletskih tekmovanjih letošnjega leta bi bil kandidat za najvišja mesta, a glede na rezultate, ki jih dosega, napredek, ki mu uspeva, in dejstvo, da svoje najboljše dosežke ponavlja (v torek je disk vrgel še 67,71 in 68,63 metra daleč), se ni treba bati, da Sloveniji kup medalj z največjih tekmovanj ne bi prinesel v prihodnosti.

Simpatični štajerski orjak, ki ob bliskovitem atletskem vzponu tudi pridno guli študentske klopi in ob tem pomaga pri delu na domači kmetiji, je prihodnost slovenske atletike in tudi športa.

Kaj njegov torkov rezultat pomeni, pa lahko ugotovite tudi z nekaj dejstvi, ki smo jih nanizali v zgornjem videu.

Spoznajte Kristjana Čeha:

  • Intervju po tem, ko je prvič izboljšal slovenski rekord:

Kristjan Čeh
Sportal Simpatični štajerski orjak, na katerega je Slovenija čakala 21 let
  • Intervju po tem, ko je lani postal evropski prvak do 23 let:

Kristjan Čeh
Sportal Nasmejani štajerski hrust, ki bi si ga za zeta želela vsaka mama

 

 

Ne spreglejte