Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Sobota,
19. 4. 2014,
23.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 19. 4. 2014, 23.01

8 let

Kljub anginama in poškodbi že maja na diamantno ligo

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Še do nedavnega Snežana Rodić, v letošnji sezoni pa jo bomo med rezultati spet našli pod priimkom Vukmirović, je imela precej težav v zimski sezoni, a optimistično zre proti poletju.

Lanska sezona je bila za troskokašico Snežano Vukmirović zelo uspešna. Osebni rekord je popravila na 14,58 metra, na svetovnem prvenstvu v Moskvi pa se je uvrstila v finale, kjer je končala na devetem mestu. Hkrati je na sredozemskih igrah v turškem Mersinu osvojila srebrno medaljo. Ti uspehi so ji prinesli tudi zaposlitev na Ministrstvu za obrambo in večje zanimanje sponzorjev, tako da se zdaj lahko povsem posveti atletiki.

A letošnja sezona se za 31-letno atletinjo ni začela tako obetavno, saj je zaradi težav z zdravjem morala izpustiti dvoransko sezono, tudi priprave na poletno se niso začele po načrtih. "V dvorani sem želela nastopati, a sem dvakrat preležala angino, tako da sva se s trenerjem odločila, da predčasno končam zimsko sezono. Začela sem se pripravljati na poletno sezono, a sem si pred dvema tednoma natrgala quadriceps (štiriglava stegenska mišica, op. p.). Po vseh preiskavah in meritvi mišic se je izkazalo, da gre za lažjo poškodbo, tako da sem počasi že začela izvajati lažje skoke. Izvajam vse vaje, kjer ne obremenim poškodovane mišice," razloči simpatična mamica, ki je med letoma 2006 in 2007 zaradi materinstva prekinila kariero, nato pa se uspešno vrnila in še nadgradila svoje rezultate.

Na evropskem prvenstvu želi skakati v finalu

Kljub težavam s poškodbo Primorka, ki trenira na relaciji Koper–Ljubljana, računa, da bo prvič v sezoni nastopila že 9. maja na diamantni ligi v Dohi. "Najverjetneje bom tam nastopila, čeprav bo tekma že zelo kmalu. Dvomim, da mi lahko uspe vrhunski rezultat, saj trener Srdjan Djordjević pravi, da potrebujem še približno štiri tedne, da se forma dvigne na optimalno raven. Takšen zamik v formi je posledica poškodbe," je še povedala članica ljubljanskega Massa, ki nato načrtuje še nastop na evropskem klubskem pokalu v Amsterdamu, 25. maja: "Maj bo poleg omenjenih tekem služil še bolj za trening, potem pa se začne zares."

Prva pomembna tekma za slovensko reprezentanco bo junijsko ekipno evropsko prvenstvo (prva liga) v Talinu, vrhunec atletske sezone pa letos predstavlja evropsko prvenstvu v Zürichu, ki bo potekalo avgusta. Tam si Vukmirovićeva obeta nastop v finalu.

Ne spreglejte