Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Nedelja,
22. 4. 2012,
13.47

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 22. 4. 2012, 13.47

8 let, 1 mesec

Kobe v Linzu do A norme, Grandovčeva prva

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski maratonec Primož Kobe je osvojil četrto mesto na maratonu v Linzu, s časom 2:14:50 pa je postavil A normo za olimpijske igre v Londonu. Pri dekletih je zmagala Slovenka Daneja Grandovec.

Primož Kobe je na najpomembnejši tekmi kariere uspel izpolniti cilj ter z A normo (2;15:00) odgovoril na vsa vprašanja o tem, kdo izmed slovenskih maratoncev bo potoval na olimpijske igre v London. S časom 2;14:50 je osvojil četrto mesto, zaostal pa je le za tremi kenijskimi tekači. Najhitrejši med njimi je bil Josphat Keiyo, ki je zmagal s časom 2;11:18.

"Z A normo sem izpolnil svoj cilj in veliko željo, da odpotujem na olimpijske igre. Za maraton v Linzu smo se odločili, ker smo vedeli, da bosta imela avstrijska maratonca narekovalce tempa za čas pod 2;15. Izkazalo se je, da je bil tempo v prvi polovici nekoliko prepočasen, saj bi sam lahko tekel hitreje, a je bilo precej vetrovno, zato sem raje ostal v skupini in varčeval moči. Tako smo v skupini tekli do 35. kilometra, nato pa sem prestavil v višjo prestavo in v zadnjih sedmih kilometrih pridelal tiste odločilne sekunde. Počutil sem se odlično in občutek imam, da bi lahko tekel še hitreje," je za Sportal povedal Kobe, ki je v cilju obležal na tleh. ''Res sem se vrgel na tla, ampak bolj zaradi veselja kot utrujenosti. Nisem takoj dojel, kaj mi je uspelo. Najbolj važno je, da je norma pod streho, dober pa je tudi občutek, ko vem, da imam še rezerve," je še dodal Novomeščan, ki z organizacijo in odnosom do slovenskih tekmovalcev ni bil najbolj zadovoljen.

Kobeta rezultat uvršča na tretje mesto slovenske lestvice vseh časov, hitreje pa sta maraton pretekla le njegov trener Roman Kejžar (2;11:50) in Mirko Vindiš (2;13:39).

Drugi slovenski predstavnik Tone Kosmač, ki je prav tako lovil A normo ni imel svojega dneva, saj je skupino spustil že po sedmem kilometru ter s časom 2;19:34 osvojil osmo mesto.

Med dekleti je z osebnim rekordom zmagala Slovenka Daneja Grandovec, ki je s časom 2;41:20 izpolnila B normo za olimpijske igre, a sta v Utrechtu pred dvema tednoma hitrejša časa postavili Žana Jereb in Neža Mravlje. Zaenkrat vse kaže, da bo v London potovala Jerebova. "V igri so bile olimpijske igre, tako da sem si za cilj morala zadati Žanin rezultat. Dala sem vse od sebe, a se žal ni izšlo. Nekoliko nas je oviral veter. Mario Vračič (aktualni državni prvak v maratonu, op.p.) mi je celo pot pomagal, brez njega bi se slabše končalo. A če krepko popraviš osebni rekord in povrhu še zmagaš, moraš biti zadovoljen," je za Sportal dejala Grandovčeva.

Ne spreglejte