Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 7. 2013,
20.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Primož Kozmus Jan Žumer

Četrtek, 25. 7. 2013, 20.04

8 let

Konec tedna preverjanje forme pred SP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Konec tedna bo DP, kjer se bodo predstavili vsi najboljši slovenski atleti in atletinje na čelu s Primožem Kozmusom, ki bo skušal v nedeljo ob 17. uri kladivo prvič v tej sezoni vreči prek 80 m.

Nekateri najboljši bodo skušali potrditi formo, drugi pa bodo lovili norme za svetovno prvenstvo.

Svetovno prvenstvo bo med 10. in 18. avgustom v Moskvi, zadnji rok za norme pa je 29. julij. Na DP v knežjem mestu bo imel Kozmus zadnji nastop pred tekmo leta v ruski prestolnici, kjer bo kot vsa zadnja leta med glavnimi favoriti za medalje. Barbara Špiler si po osvojenem odličju na mlajšem članskem evropskem prvenstvu želi, da bi v Moskvi prišla v finale, v Celju pa bo v soboto ob 17. uri odprla DP skupaj s sotekmovalkami v metu kladiva.

V tekih na 100 m bodo norme za SP lovili Sabina Veit, Kristina Žumer in njen brat Jan Žumer, vsi pa bodo tekmovali tudi v nedeljo na dvakrat daljši daljavi. Žumer že ima normo za SP na pol stadionskega kroga, Veitova in Žumrova pa sta na tej razdalji "bližje Moskvi", kot na 100 m. Maruša Mišmaš bo favoritinja na 1500 m, kjer je normo za SP dosegla Sonja Roman, ki pa bo tekla v nedeljo na 800 m. Mišmaševa se je odločila, da na 3000 m zapreke, kjer je na mladinskem EP osvojila srebro, ne bo lovila norme za člansko SP.

Renner očitno obupal

Tam pa očitno ne bo niti Roberta Rennerja, ki je še nedolgo uspešno nastopal na mednarodni ravni v mladinskih konkurencah in osvajal medalje. Renner je bil sicer prvi Slovenec, ki je dosegel normo za SP v stadionskih disciplinah, tudi pred Kozmusom, in je pozimi v skoku s palico postavil članski državni rekord. V poletni sezoni pa nikakor ni uspel najti prave forme in ga tudi za DP ni na startni listi. Favorit za naslov bo Andrej Poljanec.

Marina Tomič, ki je letos kot druga Slovenka po Brigiti Bukovec na 100 m ovire tekla pod 13 sekundami, se bo na visokih ovirah predstavila na domačem stadionu Kladivarja v soboto ob 18.15, deset minut pozneje pa bo normo za SP lovil slovenski rekorder v metu kopja Matija Kranjc. Prvi dan DP bodo gledalci videli tudi dvoboj slovenskega rekorderja v suvanju krogle Mirana Vodovnika in Marka Špilerja, ki se vse bolj približuje dvajsetmetrski oznaki.

Snežane Rodić ne bo

V soboto je na programu tudi ženski troskok, kjer pa zaradi nastopa na diamantni ligi v Londonu na startni listi ni Snežane Rodič. Prva favoritinja za naslov bo zato Maja Bratkič, ki je na mlajšem članskem EP tako kot Špilerjeva osvojila odličje. Rodičeva, ki si je za SP že zagotovila nastop v troskoku, pa bo tekmovala v skoku v daljino v nedeljo in bo skušala tako kot Nina Kolarič, slovenska rekorderka, izpolniti normo za SP. Ta cilj bosta v nedeljo skušala doseči tudi Rožle Prezelj v skoku v višino in Tina Šutej v skoku s palico.

Martina Ratej, poleg Rodičeve druga Slovenka, ki je letos tekmovala v diamantni ligi, bo v nedeljo ob 18.15 v metu kopja začela tekmovalno preverjanje forme po poškodbi. Pred sezono si je želela, da bi v Moskvi storila še korak več in bi nadgradila uvrstitve v finale velikih tekmovanj v zadnjih letih.

Ne spreglejte