Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Nedelja,
16. 8. 2009,
18.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 16. 8. 2009, 18.40

8 let

Kosovelj in Krkočeva najhitrejša na Gorah

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na Gorah nad Idrijo je potekala peta tekma slovenskega pokala v gorskih tekih, ki je hkrati štela kot izbirna tekma za svetovno prvenstvo. Zmagi v članski kategoriji sta odšli na Primorsko.

Mitja Kosovelj je znova dokazal, da je trenutno najboljši slovenski gorski tekač. Na peti tekmi letošnjega pokala, si je pritekel tretjo zmago, potem ko je izpustil uvodni tek na Osolnik ter ekstremni tek na vrh Grintovca. Člani so tekli tri kroge (10,7 km) v katerih so morali premagati tudi 920 metrov spustov in vzponov, proga pa je bila nekoliko spremenjena, saj se je teklo v obratni smeri kot prejšnja leta. Kljub temu je ostalo nekaj zahtevnih odsekov na spustu, ki so zahtevali nekaj padcev in zvitih gležnjev. Kosovelj večjih težav ni imel, tako da je prepričljivo slavil zmago s časom 54 minut in 21 sekund, ''žrtev'' zahtevne proge pa je bila njegova sestra Mateja, ki je grdo padla, a poleg odrgnin ni utrpela hujših posledic. Uspela je celo končati tekmo, zaostala pa je le za klubsko kolegico in partnerko na treningih Lucijo Krkoč, ki je v cilj pritekla v času 41 minut in 46 sekund. Tekačice so tekle dva kroga (7,2 km) s 620 metri vzponov in spustov. Tretja je bila Valerija Mrak, četrto mesto, ki še prinaša uvrstitev v reprezentanco za svetovno prvenstvo, pa je osvojila slovenska rekorderka v teku na 3000 metrov z zaprekami, Daneja Grandovec.

Med moškimi si je drugo mesto pritekel Peter Lamovec, ki je letos prvič nastopil na tekmi za slovenski pokal, tretji pa je bil letos najhitrejši Slovenec na vrhu Grintovca, Sebastjan Zarnik. Mesto v ekipi za SP, ki bo 6. septembra potekalo v Italiji, so si zagotovili še četrto uvrščeni Uroš Vodopivec, Simon Alič, ki je bil peti, ter Jože Čeh kot šesti najhitrejši. Po lanskoletni smoli z vremenom, ko je skoraj ves čas tekmovanja deževalo, je tokrat pripekalo sonce, kar tekačem tudi ni pisano na kožo. ''Sonce ima vsekakor tudi nekaj vpliva na končen rezultat, moti pa predvsem v gozdu, ko se svetloba spreminja in ne vidiš dobro pred seboj. Sicer je bila proga odlično pripravljena, ima pa predvsem v spodnjem delu nekaj zahtevnih odsekov,'' je v cilju povedal Kosovelj, ki je z mislimi že tudi pri naslednjem velikem tekmovanju: ''Progo, ki nas čaka na svetovnem prvenstvu sem si že ogledal, tako da vem kaj me čaka. Pričakovanja so uvrstitev okoli svoje najboljše uvrstitve, to je štirinajstega mesta, če bi se vse poklopilo, pa upam celo na uvrstitev med prvič deset.''

V mladinski kategoriji sta si zmagi pritekla Kaja Obidič in Gašper Bregar.

Fotoutrinki:




































Ne spreglejte