Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 6. 2012,
19.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Marija Šestak Martina Ratej

Torek, 26. 6. 2012, 19.41

8 let

M. Ratej: Čim prej do finala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Prvi dan atletskega EP v Helsinkih bodo nastopile tudi tri najbolj udarne slovenske atletinje Martina Ratej (met kopja), Marija Šestak in Snežana Rodić (obe troskok).

V metu kopja sta nastopa odpovedali najboljši v sezoni, svetovna rekorderka Barbora Špotakova in Rusinja Marija Abakumova. Martina Ratej bo kvalifikacije v tej disciplini začela ob 12.45 v prvi skupini. Avtomatična daljava za preboj v finale dvanajsterice je 60 m, kar je slovenska rekorderka več kot zmožna doseči. S 65,24 metra je druga v skupini, pred njo je le Ukrajinka Vera Rebrik (66,53 m), v drugi skupini pa je boljša le favorizirana Nemka Christina Obergföll (67,04 m). "Dobro se počutim, tudi treningi kažejo, da gre vse skupaj v pravo smer. Upam na najboljše. Želim si čim prej doseči kvalifikacijsko normo za finale in se potem pripraviti za pomemben finalni nastop, o katerem pa še ne razmišljam, ker bom morala naprej uspešno prek kvalifikacij," je povedala Ratejeva.

Dve finalistki v troskoku?

Avtomatična kvalifikacijska norma za finale najboljše dvanajsterice v troskoku je 14,20 m, kar je Marija Šestak letos že nekajkrat preskočila, nastopila pa bo ob 11.25 v prvi skupini, ko bo na drugi strani stadiona v skupini B začela tudi Rodičeva. Šestakova ima s 14,26 m sedmi izid skupine in skupno 14., Rodičeva pa je letos največ skočila natanko 14,20 m (16. izid).

"Dobro se počutim, tudi vreme je boljše, kot je bilo pričakovati. Imam dobro izhodišče, ker nihče ne računa resno name in bom lahko napadla iz ozadja. Mislim, da sem pripravljena tudi na več, kot sem skakala na zadnjih tekmah," je zatrdila Šestakova, ki že ima normo A za OI v Londonu (14,30 m), zato mora sedaj ta cilj doseči tudi Rodičeva. "Danes sem opravila dober trening. Imela sem nekaj težav z bicepsom po tekmi v Ljubljani. Danes se počutim bolje, spila sem tudi nekaj voltarenov. Upam, da bom jutri letela daleč. Olimpijsko normo bi morala že davno preskočiti, to kažejo vse analize tekem in treningov. Ves čas imam nekaj težav, ki me zaustavijo pri tem cilju. Želim si, da bo tokrat drugače," je upala Rodičeva.

Ne spreglejte