Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Četrtek,
14. 5. 2015,
15.03

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sonja Roman srebro

Četrtek, 14. 5. 2015, 15.03

2 meseca, 2 tedna

"Na bronasto sem bila navezana, tako da mi jo je kar malo hudo menjati za srebrno"

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
"To je bila moja prva članska medalja, na katero sem se zelo navezala, zato mi jo je kar malo hudo pustiti tu," so bile prve besede Sonje Roman ob menjavi bronaste medalje z dvoranskega EP za srebrno.

Sonja Roman je uspeh kariere dosegla na dvoranskem evropskem atletskem prvenstvu v Torinu leta 2009, ko je v teku na 1500 metrov osvojila bronasto medaljo. V ponedeljek je evropska atletska zveza sporočila, da so vsi dosežki ruske tekačice Ane Alminove, ki je v Torinu zmagala, od 16. februarja 2009 zaradi jemanja prepovedanih poživil neveljavni, zato je Romanova pridobila eno mesto, danes pa je na sedežu Atletske zveze Slovenije bronasto medaljo tudi zamenjala za srebrno.

"Bronasto medaljo mi je kar malo hudo pustiti tukaj"

"Po več kot šestih letih se je težko čustveno navezati na novo medaljo, čeprav je ta žlahtnejša. Vse se je dogajalo okrog bronaste medalje, na katero sem se čustveno zelo navezala, saj je moja prva in edina članska medalja, zato mi je jo kar malo hudo pustiti tukaj in jo zamenjati za srebrno," so bile prve besede Prekmurke po zamenjavi odličja.

Dodala je, da tudi ob novici, da je postala evropska dvoranska podprvakinja, ni bilo čustvenega izbruha: "Bila sem ravno doma v Prekmurju, tako da smo proslavili v ožjem družinskem krogu."

Njena športna pot bi ostala enaka

"Če bi srebro osvojila takrat, bi bilo drugače, danes bistvene razlike zame ni. Dvomim, da bi me športna pot zaradi srebrne medalje peljala drugam, mislim, da ne bi bilo večjih sprememb," je prepričana Romanova, ki bo letos prvič nastopila 29. maja na mitingu v nemškem Dessauu, in sicer v teku na 1500 metrov, čeprav se v zadnjem obdobju posveča predvsem teku na 5000 metrov.

Glavni cilj je norma za svetovno prvenstvo

Po dvoranski sezoni je tritedenske priprave opravila na Portugalskem, pripravljalno obdobje pa končala z uspešnim nastopom na uličnem teku v Luzernu, kjer je bila v teku na 4,2 kilometra četrta.

"Pripravljenost gre v pravo smer, do tekem je treba le izpiliti malenkosti. Moja glavna disciplina v letošnji sezoni bo tek na 5000 metrov. Verjamem, da je to prava razdalja, na kateri lahko tečem še bolje kot na 1500 metrov. Glavni cilj je norma za Peking, ki znaša 15:25 in je kar huda, a verjamem, da lahko izboljšam rezultat za 15 sekund, kolikor sem lani tekla na evropskem pokalu," je dodala 36-letna atletinja, ki trenutno nima težav s poškodbami: "Zdrava sem, zato ne vidim ovir, da sezona ne bi bila uspešna."

Ne spreglejte