Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 5. 2020,
10.21

Osveženo pred

3 leta, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

atletika Koronavirus

Četrtek, 21. 5. 2020, 10.21

3 leta, 12 mesecev

Nova pogruntavščina za ljubitelje atletike - na atletski miting kar v drive-in kino

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Torben Blech | Nemški atlet Torben Blech bo 12. junija končno dočakal gledalce na atletskem mitingu, a ne na način, kot ga je vajen. Tekmovanje bodo gledalci namreč spremljali iz svojih avtomobilov, saj bo miting potekal v drive-in kinu. | Foto Getty Images

Nemški atlet Torben Blech bo 12. junija končno dočakal gledalce na atletskem mitingu, a ne na način, kot ga je vajen. Tekmovanje bodo gledalci namreč spremljali iz svojih avtomobilov, saj bo miting potekal v drive-in kinu.

Foto: Getty Images

Atletika se po koronavirusnem premoru v Nemčiji spet vrača na tekmovališča. Prvič, odkar je pandemija novega koronavirusa ohromila svet športa, pa bodo na atletskem tekmovanju lahko prisotni tudi gledalci, so sporočili iz nemške atletske zveze leichtathletik.de.

Da bodo lahko navijači uživali v športnih bojih, so pri nemški zvezi prišli na zanimivo zamisel. Düsseldorf bo 12. junija gostil atletski miting v skoku s palico z naslovom Leteča noč, na katerem bodo lahko prisotni tudi gledalci. Vendar pa tekmovanje ne bo potekalo na stadionu ali v dvorani, temveč v drive-in kinu.

Organizatorji bodo znotraj drive-in kina Autokino Düsseldorf postavili zaletišče, stebre in blazine, gledalci pa bodo lahko dogajanje spremljali iz svojih avtomobilov ali prek projekcije na velikem platnu.

Prva tekma v drive-in kinu

"Prepričan sem, da bo to sijajen dogodek, še posebej zaradi lokacije. Mislim, da še nihče doslej ni tekmoval v drive-in kinu," je dejal nemški prvak Bo Kanda Lita Baehre.

"Düsseldorf je znan po izvrstnem občinstvu, verjamem, da bo tudi v kinu odlično vzdušje. Seveda si želim doseči rekord mitinga," je v smehu še dejal 21-letni zvezdnik.

Tekmovanja se bodo udeležili vsi trije najboljši nemški skakalci s palico, poleg Lita Baehra še Torben Blech in Raphael Holzdeppe.

Nemški rekord v skoku s palico ima sicer Björn Otto, olimpijski podprvak iz Londona 2012, ki je istega leta v Aachnu preskočil 6,01 metra.

Želijo "potešiti lakoto" po vrhunskih športnih tekmovanjih

"Nihče ne pričakuje rekordov. S tekmovanjem skakalcem s palico v drive-in kinu smo želeli "potešiti lakoto" po vrhunskih športnih tekmovanjih pred gledalci, ob čemer bomo upoštevali vsa navodila glede zaščite pred koronavirusom. Ko bodo tekmovalci zvečer začeli nastope, bo to za gledalce pravi spektakel, ki ga doslej še ni bilo," je za spletno stran nemške atletske zveze dejal Lars Wismer, športni direktor D.LIVE.

Ne spreglejte