Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Sreda,
9. 8. 2017,
21.27

Osveženo pred

6 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Sam Kendricks Renaud Lavillenie London 2017

Sreda, 9. 8. 2017, 21.27

6 let, 8 mesecev

Renaud Lavillenie še naprej brez zlata

Petič zapored na zmagovalnem odru, a še vedno brez zlata

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Renaud Lavillenie | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Renaud Lavillenie je absolutni svetovni rekorder v skoku ob palici in ob legendarnem Sergeju Bubki nedvomno najboljši skakalec ob palici v zgodovini, a tudi po letošnjem svetovnem prvenstvu ostaja brez zlata.

Ranaud Lavillenie je nastopil na petem zaporednem svetovnem prvenstvu in še petič je stopil na zmagovalni oder, a tudi v britanski prestolnici ni poslušal himne svoje države. Osvojil je bron tako kot v Berlinu leta 2009, Daeguju leta 2011 in Pekingu leta 2015, v Moskvi leta 2013 pa je bil srebrn.

Tokrat so bile cilj le stopničke

Lavillenie je kar nekajkrat v preteklosti veljal za favorita in je nato izgubil, tokrat pa je imel v začetku sezone veliko težav s poškodbo hrbta, zato je bil z bronom zadovoljen.

''Letos je bil moj cilj priti na stopničke. Zadnjih nekaj mesecev je bilo izjemno težkih zaradi težav s hrbtom. Vedel sem, da bom težko pravočasno dosegel vrhunsko formo, a stopničke so bile cilj. Vesel sem, da se mi je uspelo boriti do konca. Med bronom in zlatom so odločale malenkosti,'' je po včerajšnjem finalu dejal svetovni rekorder, ki je leta 2014 v dvorani preskočil 616 centimetrov. Njegov osebni rekord iz leta 2015 na prostem znaša 605 centimetrov.

Sam Kendricks je letos še nepremagan. | Foto: Getty Images Sam Kendricks je letos še nepremagan. Foto: Getty Images

Zlato je letos zasluženo osvojil Američan Sam Kendricks, ki je blestel skozi vso sezono in je letos nepremagan. Le njemu je uspelo preskočiti 595 centimetrov. ''Užival sem v svoji letošnji deseti zaporedni zmagi. Odlična tekma, v kateri sem za zmago moral skočiti visoko. Publika me je odlično podpirala,'' je dejal 24-letni Američan, ki je danes prejel zasluženo zlato medaljo.

Lavilleniju ne primanjkuje zlata

Sicer pa Lavilleniju v domači vitrini ne primanjkuje zlatih medalj. Francoz je bil zlat na olimpijskih igrah v Londonu leta 2012, je dvakratni svetovni dvoranski prvak, trikratni evropski prvak in štirikratni evropski dvoranski prvak. Za medaljo najbolj žlahtnega leska s svetovnega prvenstva pa bo moral počakati vsaj do naslednjega prvenstva, ki bo leta 2019 v Katarju.

Francoz je eden najuspešnejših skakalcev ob palici vseh časov. | Foto: Reuters Francoz je eden najuspešnejših skakalcev ob palici vseh časov. Foto: Reuters

Rezultati, palica (m):
1. Sam Kendricks (ZDA) 595 cm
2. Piotr Lisek (Pol) 589
3. Renaud Lavillenie (Fra) 589
4. Changrui Xue (Kit) 582
5. Pawel Wojciechowski (Pol) 575
6. Axel Chapelle (Fra) 565
7. Kurtis Marschall (Avs) 565
8. Shawnacy Barver (Kan) 565
Ne spreglejte