Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 11. 2012,
15.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 21. 11. 2012, 15.13

8 let

Poškodba je bila za Vlašićevo darilo, zdaj se vrača

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Hrvaška atletska zvezdnica Blanka Vlašić, ki je morala zaradi poškodbe izpustiti nastop na letošnjih olimpijskih igrah, je spet zdrava in pridno trenira.

Dvakratna svetovna prvakinja v skoku v višino, ki se lahko pohvali tudi s srebrom s SP v Daeguju 2011, je imela v letošnjem letu veliko željo. Želela se je okititi z naslovom olimpijske prvakinje. Edinim, ki ji še manjka v njeni res bogati karieri. Leta 2008 je bila v Pekingu velika favoritinja za zlato, a se je morala zadovoljiti s srebrom, medtem ko je bila leta 2004 v Atenah še preveč neizkušena in je pristala na enajstem mestu. Žal se ji tudi letos ni izšlo, v London sploh ni odpotovala. Nastop na vrhuncu letošnjega leta ji je preprečila poškodba, zaradi katere je bila odsotna dolgo časa.

Zdaj so težave z zdravjem že za njo, v novo leto pa vstopa optimistična in polna načrtov. ''Počutim se res dobro,'' je povedala Blanka Vlašić, ki bo v prihodnjem letu nastopala tudi v dvorani. Tam je doslej dosegla že številne uspehe. Na dvoranskih SP 2010 in 2008 je bila zlata, leta 2006 srebrna in leta 2004 bronasta. Njeni načrti pa ne sežejo zgolj v leto 2013, pač pa še veliko dlje. Vse do olimpijskih iger leta 2016 v Rio de Janeiru. ''Želim se vrniti še močnejša in boljša, kot sem bila. Komaj čakam na tekmovanja, ki jih že pošteno pogrešam. Treniram že dolgo časa, a tekme so tiste, zaradi katerih se ukvarjam z atletiko. Poškodba, ki mi je preprečila načrte, je bila kot darilo. Šele zdaj sem se namreč zavedala prioritet v življenju,'' je še povedala 29-letna atletinja, ki je bila leta 2010 izbrana za najboljšo na svetu.

Prvič naj bi nastopila na posebnem skakalnem mitingu v rodnem Splitu 23. januarja prihodnje leto. Potem naj bi skakala še 18. februarja v Zagrebu.

Nazadnje je nastopila 16. septembra 2011 na mitingu v Bruslju. Tam je preskočila 193 centimetrov, kar je veliko manj od njenega osebnega rekorda (208 centimetrov).

Ne spreglejte