Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 5. 2016,
21.21

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Luka Janežič Martina Ratej Atletico Madrid Marina Tomič

Četrtek, 26. 5. 2016, 21.21

6 let, 7 mesecev

Ratejeva in Janežič v soboto v Slovenski Bistrici

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Martina Ratej | Foto Peter Kastelic

Foto: Peter Kastelic

Prihajajočo soboto bo v Slovenski Bistrici potekal tradicionalni 16. mednarodni atletski miting in Stepišnikov memorial v metu kladiva. Prijavljenih je več kot 300 atletov iz dvanajstih držav, med njimi je nekaj uspešnih tujcev ter tudi najboljša Slovenka v zadnjem obdobju Martina Ratej in obetavni Luka Janežič.

Oba imata potrjeni normi za nastop na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru. Janežič, polfinalist letošnjega svetovnega članskega dvoranskega prvenstva v teku na 400 metrov v Portlandu, bo poizkušal popraviti državni rekord v teku na 300 metrov, ki je v lasti Matije Šestaka (32,34). Njegov glavni tekmec bo Hrvat Željko Vincek. Po dveh letih bo na mitingu nastopila državna rekorderka v metu kopja Martina Ratej, tudi tu bo glavna prepreka za končni uspeh prišla iz Hrvaške; Sara Kolak trenira z Ratejevo pri trenerju Andreju Hajnšku.

V okviru memorialne discipline Milana Stepišnika se bo predstavila slovenska rekorderka Barbara Špiler, ki ima več kot dva metra slabši rekord od Rose Rodrigues iz Venezuele, prvi favorit pri moških pa bo lanski zmagovalec Wagner Domingos iz Brazilije.

Suvanje krogle je že vrsto let ena izmed osrednjih disciplin mitinga. Svoj nastop je že potrdil Asmir Kolašinac iz Srbije, aktualni dvoranski evropski podprvak iz Prage in pred remi leti evropski prvak, Hamza Alić Bosne in Hercegovine, srebrni na dvoranske, EP leta 2013, Stipe Žunić ter Nedžad Mulabegović iz Hrvaške, finalist številnih velikih tekmovanj.

Vrača se Tomičeva

Po enoletni odsotnosti se na bistriški miting vrača najboljša slovenska tekačica na visokih ovirah zadnjih let Marina Tomič, ki še lovi normo za nastop na OI, njena največja tekmica pa bo Ivana Lončarek iz Hrvaške, tudi v tekih na 100 in 200 m pa bodo gledalci priče slovensko-hrvaškim obračunom.

Marina Tomič še lovi normo za OI. | Foto: Sportida Marina Tomič še lovi normo za OI. Foto: Sportida

V ženskem skoku v daljino se bodo pomerile finalistke zadnjega evropskega prvenstva Nina Djordjević, letos odlične Neja Filipić in Maja Bedrač, lanskoletne dobitnice bronaste medalje iz svetovnega prvenstva za mlajše mladince.

Domjanova z željo po Riu

Najboljši prijavljen rezultat v metu diska ima Hrvat Varga Roland, prišla bosta lanski zmagovalec bistriškega mitinga Madžar Savanyu Peter ter aktualni mladinski svetovni prvak Marković Martin (62,43). Pri ženskah bo nastopila slovenska rekorderka Veronika Domjan iz Ptuja, lani druga na mladinskem evropskem prvenstvu, ki že ima normo za nastop na letošnjem evropskem članskem prvenstvu v Amsterdamu, njena želja pa je tudi norma za Rio.

Na mitingu bodo manjkali predstavniki ljubljanskega Massa, ki bodo v soboto nastopili na evropskem klubskem pokalu na Portugalskem.

Ne spreglejte