Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 3. 2014,
11.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 13. 3. 2014, 11.25

8 let

Ratejeva kot favoritinja na evropski pokal v metih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Martina Ratej, Barbara Špiler, Veronika Domjan, Blaž Zupančič, Matija Kranjc in Matija Muhar bodo zastopali Slovenijo na 14. evropskem zimskem pokalu v metih v Leirii na Portugalskem.

Prvo ime slovenske ekipe na Portugalskem bo Ratejeva (Kladivar), ki je četrta po izidih sezone na svetu v metu kopja, in prva Evropejka. Nobena iz stare celine letos še ni vrgla prek 60 m, Ratejeva pa je z daljavo 62,70 m, ki jo je dosegla na zimskem državnem prvenstvu v Domžalah, takoj za Avstralkami Kimberley Mickle (66,12 m), Kathryn Mitchell (66,10 m) in Kelsey-Lee Roberts (63,92 m). Cilj zimske sezone slovenske rekorderke je met čez 63 m. Šesto mesto Martine Ratej je bilo na lanskem tovrstnem tekmovanju, ki je potekalo v španskem Castellonu, najboljša slovenska uvrstitev. Leta 2012 je v črnogorskem Baru zmagala s 63,59 metra in s tem ponovila uspeh izpred dveh let.

Špilerjeva (Brežice) je bila po medaljah na mladinskih velikih tekmovanjih lani evropska podprvakinja med mlajšimi članicami. Po besedah njenega trenerja Vladimirja Keva je po dobrih treningih pripravljena na mete okrog 68 m. Domjanova (Ptuj) je 1. marca na Ptuju izboljšala osemindvajset let star članski rekord v metu diska (53,54 m). Njen glavni letošnji cilj je sicer julijsko mladinsko svetovno prvenstvo v Eugenu v ZDA.

Tudi za Muharja (Satler Kranj), lanskega svetovnega prvaka v metu kopja med mlajšimi mladinci, je glavni cilj leta mladinsko SP. Želi si doseči mete med 72 in 73 metri. Kranjc (Mass), ki je v tem letu na prostem šele začel vaditi, v metu kopja pričakuje mete med 75 in 77 m, kar slovenski rekorder dosega tudi na treningih. Zupančič (Masas) je januarja letos postavil osebni rekord v suvanju krogle (17,05 m), nastop na Portugalskem pa bo njegova prva tekma po poškodbi prsta.

Ne spreglejte