Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 5. 2013,
19.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 2. 5. 2013, 19.33

8 let

Sitarjeva in Kolaričeva v Palmanovi zasedli drugi mesti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Alja Sitar je na atletskem mitingu v italijanski Palmanovi zasedla drugi mesti v tekih na 100 in 200 m, v skoku v daljino je bila druga tudi Nina Kolarič, ki pa ni preskočila šestih metrov.

Sitarjeva (AD As) je na 100 tekla 11,73 in dosegla normo za sredozemske igre, na 200 m pa je tekla osebni rekord (24,20). Kolaričeva (Ptuj) se je na stopničke prebila z daljavo 5,99 m.

Sitarjeva je na 100 in 200 m dosegla tudi normi za mlajše člansko evropsko prvenstvo. Pred njo je bila le Gloria Hooper, ki nastopa za Italijo (11,57 na 100 m in 23,65 na 200 m).

Blaž Brulc (Krka) je bil tretji na 100 m (11,03) in peti na 200 m (22,43), na tej daljši sprinterski razdalji pa je bil četrti Jan Žumer (Mass, 21,84). Tadej Hribar (Krka) je bil peti v metu diska (52,31 m). Menali Hentak (Ptuj) je zmagala v metu kopja (45,51 m), Rok Viler (Nova Aurora Koper) je bil drugi v skoku v daljino (7,26 m), to mesto pa je v metu diska zasedla tudi Veronika Domian (Ptuj, 546,65 m)

"Upravičeno sem zelo zadovoljna zaradi takih dosežkov na začetku sezone. V Palmanovi je pihal veter pod čudnim kotom, tako da nas je spremljal nekako iz boka in razmere za tek zato niso bile najboljše. Zato ima moj dosežek še večjo težo kot sicer. Veselim se sezone, saj sem dobro trenirala in sem odlično pripravljena. Čakajo me pomembna tekmovanja, kot so EP za mlajše člane in članice, sredozemske igre in morda tudi svetovno prvenstvo v Moskvi. Brez dodatne pomoči fizioterapevtke Nežke Poljanšek, maserke Nike Uršič Bayuali in mojih sponzorjev Hnatura in najnogavice.com, ki so mi izdelali odlične kompresijske dokolenke, ne bi šla tako gladko skozi pripravljalno obdobje, saj je letos veliko število naših atletov ostalo še brez tistih nekaj sto evrov sredstev, s katerimi bi si drugače lahko delno pokrili fizioterapije, masaže, vitamine in opremo," je pojasnila Sitarjeva.

Ne spreglejte