Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Torek,
2. 7. 2013,
13.46

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Yohan Blake

Torek, 2. 7. 2013, 13.46

6 let, 7 mesecev

Šok za Jamajko: Blake v Moskvi ne bo branil naslova?

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Poškodba aktualnega svetovnega prvaka Yohana Blakea naj bi bila po nekaterih virih tako huda, da Jamajčana skoraj zagotovo ne bo na svetovnem prvenstvu v Moskvi.

Yohan Blake, ki je pred dvema letoma v Daeguju postal svetovni prvak v teku na 100 metrov - Usain Bolt je bil v finalu diskvalificiran zaradi prehitrega štarta – je še vedno poškodovan, pod velikim vprašajem pa je njegov nastop na avgustovskem svetovnem prvenstvu v Moskvi. Dvakratni olimpijski podprvak se je poškodoval že aprila, sprva pa je kazalo, da poškodba ni resna. Blake je dva meseca kasneje na domačem mitingu nastopil še v teku na 200 metrov, kjer je tekel 20,72, dva tedna kasneje pa je njegov zastopnik sporočil, da Jamajčan ni zadovoljen z razvojem poškodbe, tako da zaradi slabše pripravljenosti nekaj časa ne bo tekmoval. "Zver", kot se ga je prijel vzdevek, se je umaknila v svoj "brlog", Jamajčan pa je izpustil tudi jamajške kvalifikacije, kjer mu kot aktualnemu svetovnemu prvaku ni bilo treba nastopiti.

Njegov agent novice zanika

Cubie Seegobin, ki je njegov agent, je novica, da je svetovno prvenstvo za Blakea izgubljeno zanikal, potrdil pa je, da se šprinter trenutno nahaja v Nemčiji, kjer ga bo pregledal priznani doktor Hans-Wilhelm Muller-Wohlfahrt, ki je bedel že nad mnogimi vrhunskimi športniki, vključno s svetovnim rekorderjem Boltom. Seegobin je tudi obljubil, da bo medije obvestil o stanju poškodbe stegenske mišice njegovega varovanca takoj, ko bo dobil več informacij.

Če bo Jamajka izgubila Blakea za svetovno prvenstvo bo to udarec tudi za njihovo štafeto 4 x 100 metrov. Blake je bil del četverice tako na SP v Daeguju kot na OI v Londonu, kjer so Jamajčani postavili svetovna rekorda. V štafeti ne bo niti Asafe Powella, ki se ni uvrstil v reprezentanco, na drugi strani pa so njihovi večni rivali, ki prihajajo iz ZDA, dobro pripravljeni. Tyson Gay in Justin Gatlin si lastita prvih pet najboljših časov letošnje sezone.

Ne spreglejte