Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 11. 2015,
15.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

atlet leta Martina Ratej Primož Kozmus

Petek, 13. 11. 2015, 15.45

8 let

V soboto bosta znana najboljša atletinja in atlet leta v Sloveniji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V soboto bosta znana najboljša atletinja in atlet leta, ki ju bo Atletska zveza Slovenije (AZS) razglasila v Portorožu.

Lanski zmagovalec Kozmus bo po devetih naslovih najboljšega slovenska atleta po naznanitvi tekmovalnega pokoja letos dobil naslednika. Letos so se z medaljami na EP do 23 let izkazali predvsem Robert Renner, Luka Janežič in Žan Rudolf, ki so uspešno nastopili tudi na svetovnem prvenstvu v Pekingu in vsi trije letos izboljšali državne rekorde v svojih disciplinah.

Med atletinjami je lani zmagala štirikratna nosilka naslova atletinje leta Martina Ratej, ki je po uspešni zimski sezoni v poletni sezoni dobila močno konkurenco za najboljšo predstavnico kraljice športov pri nas, predvsem z Majo Mihalinec, Marušo Mišmaš in Sabino Veit.

Slovenska atletika je v letošnjem letu osvojila 28 medalj v različnih starostnih kategorijah, razen članskih, priznanja ob koncu sezone pa bodo podelili v petih, med pionirji, mlajšimi mladinci, starejšimi mladinci, mlajšimi člani, člani in veterani.

Nagrado bo prejel tudi trener najuspešnejšega v vsaki kategoriji ter skupno najboljši trener leta. Podelili bodo tudi zlate, srebrne in bronaste plakete AZS posameznikom za izjemne tekmovalne ali posebne dosežke.

Pred večerno slovesnostjo bo popoldne potekala tudi koledarska borza, na kateri bodo določili zadnje prireditelje nekaterih tekem v državi za prihodnje leto.

Poleg tega bodo v soboto in nedeljo potekali tudi številni drugi dogodki in izobraževanja, kot so izobraževanje za vodjo tekmovanja, izobraževanje za vodjo tajništva, posvet koordinatorjev otroške atletike, skupščina Združenja atletskih trenerjev Slovenije, potekala pa bo tudi seja upravnega odbora AZS.

Ne spreglejte