Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Petek,
5. 7. 2013,
16.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 5. 7. 2013, 16.14

8 let

VIDEO: Gay: Bolt naj ostane zdrav in naj zmaga najboljši

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Američan Tyson Gay in Ukrajinec Bogdan Bondarenko sta s svojima predstavama v četrtek poskrbela za vrhunca osmega mitinga diamantne lige v Lozani. Kaj sta povedala po tekmi?

Moški tek na 100 metrov je skoraj vedno vrhunec najmočnejših mitingov na svetu in nič drugače ni bilo na mitingu "Athletissima" v Lozani. Tyson Gay je prepričljivo zmagal s časom 9,79, pri tem pa je imel maksimalno dovoljeno pomoč vetra v hrbet (+2,0 m/s). "Včasih si želiš, da bi pomoč vetra bolje izkoristil, a sem vseeno zadovoljen. Počutim se odlično. Vse je v složnosti in zdravju. To je ključ do uspeha na tem nivoju. Glavni cilj je Moskva, to so le priprave na največjo tekmo," je dejal Američan, ki v letošnji sezoni z 9,75 drži najboljši izid sezone na svetu, ki se mu svetovni rekorder Usain Bolt za zdaj ni niti približal. Na vprašanje, ali se bosta z Boltom srečala še pred SP-je, je Gay odgovoril: "Mogoče, ne poznam svojega urnika tekem. A želim, da Bolt ostane zdrav, naj zmaga najboljši."

Drugi je bil v Lozani nekdanji svetovni rekorder Asafa Powell, ki se je s časom 9,88 prebil na drugo mesto letošnje lestvice, a Moskve letos žal ne bo videl. "Vesel sem, da se moji rezultati počasi, a vztrajno izboljšujejo. Izredno sem bil razočaran po jamajških kvalifikacijah, ker vem, kako hiter sem lahko," je dejal Powell, ki se težko sprijazni z dejstvom, da se ni uvrstil v jamajško reprezentanco za SP. V finalu kvalifikacij je zasedel šele sedmo mesto.

Bondarenko v enem letu napredoval za 10 cm

Za vrhunec v tehničnih disciplinah je brez dvoma poskrbel Bogdan Bondarenko. Ukrajinec je v izjemni formi, s preskočenimi 241 centimetri pa je letos osebni rekord izboljšal že za 10 centimetrov. "Ker težko verjamem. Preskočiti to višino je res nekaj posebnega. Vem, da bom ta dosežek težko izboljšal, a čutim, da sem tega sposoben," je optimističen Bondarenko, ki je naskakoval tudi svetovni rekord.

Naslednji miting diamantne lige bo že v soboto v Parizu, kjer bosta tekmovali tudi Slovenki Snežana Rodič in Martina Ratej.

Ne spreglejte