Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 5. 2013,
19.39

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

New York Blanka Vlašić Sandra Perković

Nedelja, 26. 5. 2013, 19.39

3 leta, 2 meseca

Vlašićeva se je tresla od strahu, Perkovićeva od mraza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na sobotnem mitingu diamantne lige v deževnem New Yorku sta do zmag prišli dve hrvaški atletinji. Sandra Perković je bila razred zase v metu diska, Blanka Vlašić pa je zmagala v skoku v višino.

Blanka Vlašić je nastopila prvič po poškodbi ahilove tetive, zaradi katere je izpustila celotno lansko sezono. Hrvaška rekorderka ni še povsem nared, a je vseeno nastopila in zmagala s preskočenimi 194 centimetri. "Ne da se povedati, kako strah me je bilo pred tekmo. Nisem vedela, ali sem pripravljena ali ne. Na treningih sem skakala okoli 190 cm, ob tem pa še vedno čutila močne bolečine. Z vrnitvijo in zmago že na prvi tekmi so se mi uresničile sanje," je dejala Hrvatica, ki je prvih šest višin preskočila v prvih poizkusih, na 197 cm pa je bila trikrat neuspešna: "Bila sem že nekoliko utrujena in v mojih nogah ni bilo več tistega odriva kot v prejšnjih skokih. Po dolgi odsotnosti si težko svež in močan. Ampak sem tukaj. Vesela sem, da nisem tekme gledala doma pred televizijskim sprejemnikom. Sedaj moram biti le potrpežljiva in ujeti pravi trenutek za višje skoke."

Perkovićeva se je grela na stranišču

V uvodni disciplini dneva, ženskem metu diska, je z novim najboljšim izidom sezone zmagala Sandra Perković. Olimpijska prvakinja je bila razred zase, saj je zmagala za več kot šest metrov, a je med tekmo bila bitko sama s seboj. Razlog je bil premor med prvo in drugo serijo, ki je bil dolg kar 45 minut, tekmovalke pa so ves čas stale na mrazu in dežju. Po prvem metu, ko je z natanko 64 metri popravila rekord mitinga, je razmišljala, da bi predčasno končala s tekmovanjem "Po premoru sem disk vrgla 62 metrov in vprašala trenerja, ali naj odneham. Bala sem se poškodbe. Pred menoj je še šest mitingov, zato sem bila jezna. Rekla sem si 'še en met, pa grem'. Ko se vrgla 66,31 m, sem si rekla, da ni razloga, da bi prenehala," je po tekmi razlagala Hrvatica, katere četrti met je končal v zaščitni mreži, nato pa je skupaj s sodnikom odšla do stranišča, kjer se je ogrela s toplo vodo. Na štadion se je vrnila pet minut kasneje, nato pa ji je v petem poizkusu uspel najdaljši met sezone: "Že četrti met je bil odličen, a sem ga zaključila prehitro. Zaradi tega sem bila malo razkurjena, zato sem se šla ogret v kopalnico. Tresla sem se od mraza. Disk sem v dveh tednih dvakrat vrgla prek 68 m. Čutim, da ga lahko vržem tudi prek 70 metrov. Zelo sem samozavestna."

Eno večjih razočaranj na mitingu je bil nastop dvakratne svetovne in olimpijske prvakinje v skoku v daljino Brittney Reese. Američanka je tekmovanje zaključila že po treh serijah, z rezultatom 599 cm pa je končala na osmem mestu. "Preprosto ni bil dober dan. Nisem ujela odriva. Nisem mogla ostati ogreta. Ampak konec koncev niti nisem tako razočarana. Dobro sem trenirala in vem, da sem veliko boljša, kot sem pokazala. Nekaj sem se naučila iz tega, sedaj pa je čas, da se pripravim na nastop v Rimu," je dejala Reesejeva, ki je v Dohi zmagala z izjemnim dosežkom 725 cm.

Ne spreglejte