Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Torek,
22. 5. 2012,
14.12

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Blanka Vlašić

Torek, 22. 5. 2012, 14.12

3 leta, 2 meseca

Vlašićeva z infekcijo: Nočem v London kot turistka

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
"Celotna sezona, še posebej pa London, je vprašljiva," sporoča Blanka Vlašić, ki je po zadnji operaciji staknila bakterijsko okužbo. Odločitev o Londonu bo padla dan pred začetkom iger.

Blanka Vlašić, ena najboljših skakalk v višino na svetu, utegne izpustiti londonske olimpijske igre. Hrvatica, ki drži drugi najboljši izid vseh časov (2,08 m), je morala v začetku leta na operacijo gležnja in pete, zdaj pa se je njeno okrevanje zapletlo, saj je staknila bakterijsko okužbo. "Celotna sezona, še posebej pa London, je vprašljiva. Odločitev bom spejela dan pred začetkom olimpijskih iger," je na novinarski konferenci v domačem Splitu povedala 28-letna Blanka Vlašić.

Kaj kmalu po prvi letošnji operaciji je začela trenirati. "Trenirala sem kljub bolečinam in frustracijam. Upala sem, da bodo bolečine popustile. To so bile zdrave bolečine zaradi šibke tetive, slabih mišic in nestabilnosti sklepa. Nato pa se je v času bazičnih priprav strgal eden od šivov." Tako je morala na novo operacijo. Deset dni kasneje je odšla na rehabilitacijo v London. "Dva dneva sem maksimalno delala na terapiji, tekla sem brez bolečin. Zdelo se je, da bo vse v redu. Nekega jutra pa se je rana spet odprla. Morala sem na bergle, saj nisem mogla stopiti na noge. Niti led ni pomagal proti oteklini." Zdravnik na Švedskem je odkril infekcijo. Zdaj jemlje antibiotike, še jo boli, a pravijo, da bo čez dva tedna bolje. "Moja kariera ni pod vprašajem. Še bom nastopala na najvišjem nivoju."

Vlašićeva se s poškodbami ne sooča prvič. Potem ko je morala izpustiti celotno sezono 2005, se je vrnila šampionsko in v sezoni 2007 osvojila zlato kolajno na svetovnem prvenstvu in leto kasneje srebrno na pekinških olimpijskih igrah. Leta 2009 je ubranila zlato na SP, na lanskem prvenstvu v Koreji pa je bila srebrna, potem ko je zaradi poškodbe kolena izpustila prvo polovico sezone. "Nočem v London kot turistka, da bi skočila 1,90 ali 1,95. Vsi vedo, po kaj želim v London. Nočem na igre s strahom, da se ne bi mogla uvrstiti niti v finale. To bi bilo grozno. Ljudje mislijo, da lahko kar takoj iz postelje skočiš 195 centimetrov, jaz pa vem, koliko treninga in znoja je potrebnega za skok prek dveh metrov. Olimpijske igre bodo letos zame bonus."

Vlašićeva v prihodnost gleda optimistično, tokrat na novinarski konferenci niti ni točila solz, ki smo jih videli, ko je pred letom dni sporočila, da izpušča začetek sezone. "Zakaj solze? Ni potrebe. Treba je trezno razmišljati, čustva pa ti le zamegljijo pogled."

Ne spreglejte