Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Ponedeljek,
8. 10. 2012,
18.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Fernando Alonso Sebastian Vettel McLaren Christian Horner

Ponedeljek, 8. 10. 2012, 18.24

8 let

Alonso proti Vettlu, ne odpišite niti McLarna

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
"Fernando je lahko najbolj nezadovoljen. Zdaj je res pod pritiskom," po VN Japonske izpostavlja Martin Whitmarsh. Tudi McLaren ne gre odpisati, a sezona se spreminja v dvoboj.

Sezona formule 1 se spreminja v dvoboj med Fernandom Alonsom (Ferrari) in Sebastianom Vettlom (Red Bull). Petindvajsetletni Nemec se je z zmago na nedeljski VN Japonske 31-letnemu Špancu približal na vsega štiri točke zaostanka in ima s trenutno najhitrejšim dirkalnikom veliko priložnost, da postane najmlajši trikratni svetovni prvak. A do konca prvenstva je še pet dirk in 125 točk, zato vodja Red Bullove ekipe Christian Horner opozorja, da se ne sme odpisati niti McLarnovega Lewisa Hamiltona, ki ima 42 točk zaostanka. Naslednje dirka bo že konec tedna v Koreji.

V Red Bullu zavračajo tezo, da je dvig forme na zadnjih VN zgolj posledica dvojnega DRS. "Težko rečemo, da smo napredovali le zaradi zadnjega krilca. Mislim, da smo naredili korak naprej na vseh področjih. Gre za malenkosti. Na Japonskem smo imeli tudi najhitrejši postanek. Boljša forma torej ni le posledica nekaj kilometrov višje končne hitrosti na ravnini," pove Horner, ki ga veseli, da je RB8 v Suzuki deloval v vseh pogojih. Ali bodo tako dominantni tudi na ostalih dirkališčih? "Letos se razmerja moči ves čas spreminjajo. Na podlagi te dirke ne moremo napovedovati naslednjih. Še naprej moramo pritiskati, izboljševati dirkalnik. Do konca je še pet dirk, ki bodo dvoboj med Fernandom in Sebom. A tudi ostalih ne smemo odpisati. Kdor bo na zadnjih dirkah svojo nalogo opravil najbolje, bo zavladal."

Montezemolo: Treba bo stisniti zobe

Po drugem Alonsovem odstopu na zadnjih štirih dirkah (v tem času se mu je Vettel približal za 38 točk) bo za člane Ferrarija glavna naloga obdržati mirne živce. Predsednik Luca di Montezemolo je tako svoje fante javno pozval: "V takšnih časih, želim videti Ferrari, kot ga poznam. To je ekipo, ki je osredotočena, ki se zna soočiti z zadnjimi petimimi dirkami. Treba bo stisniti zobe. Od naših inženirjev pričakujem velik napredek. Pokazali so, da so tega sposobni. Zavedamo se, da je prvenstvo še v naših rokah." Alonso bi lahko imel mnogo višjo prednost, če ne bi v Belgiji in Suzuki nastradal zaradi napak drugih, ni pozabil izpostaviti Di Montezemolo.

McLaren je po razočaranju v Suzuki odločen, da se že konec tedna v Koreji vrne na zmagovita pota. Ko ne bo kazni zaradi menjave menjalnika (Jenson Button) in napačnih nastavitev (Hamilton), so zmožni vsaj druge štartne vrste. Da bi premagali Red Bull, pa morajo izboljšati svoj dirkalnik, se zaveda Martin Whitmarsh. "Nekaj zadnjih dirk smo imeli najhitrejši dirkalnik, a v formuli 1 gre tudi za dirko razvoja. Red Bull je bil tokrat hitrejši in to je zdaj izziv za nas. Na ta izziv bi radi odgovorili." Pod še večjim pritiskom pa je Alonso, dodaja McLarnov šef. "Fernando je od vseh lahko najbolj nezadovoljen. Zdaj je res pod pritiskom, Sebastian nanj pritiska še bolj kot mi."

Ne spreglejte